Tarot Falı İçin Düşüncenin Yapısı Nedir?

Tarot Falı İçin Hafıza ve dikkat üzerindeki çalışmalar, bir kimsenin görme duygusu yoluyla edindiği bilgileri hatırlarken bile düşünce hareketlerinin çeşitli sesleri zihnen hatırlamak olduğunu ortaya koymuştur. Harvard Üniversitesi psikologlarından George Sperling böyle “Ses ötesi” provaların, bilincin nesneleri kavramak için uyanıklığa yön verdiği temel mekanizma olduğunu iddia etmektedir.

Tarot Falı İçin Modern Psikolojinin düşünceyi “Ses ötesi” bir ses olarak önemsemesi, bazı eski gelenekleri yansıtmaktadır. Bunlara göre ses, özellikle düşüncenin en belirsiz düzeyinde bilincin etkisini yaymak için güçlü bir araçtır.

Ses olarak kabul edilen düşünce, zihni gündelik düşünce sürecinden ayırmak ve dikkati giderek sakinleşen zihinsel hareketlere çevirmek için en etken bir araç görevini görür. Transcendental Meditation de kullanılan “SESDÜŞÜNCELER”e “MANTRAIAR” denir. Mantra, Sanskritçede anlam düzeyinde etkileri bilinmeyen bir düşünce demektir.

Gerçekten Tarot Falı İçin Transcendental Meditation de kullanılan mantralann hiçbir belirgin anlamlan yoktur. Bunlar titreşim düzeyinde etkili olurlar. Seslerin niteliğine benzerler. Mantralar Transcendental Meditation öğrenimine başlayan her kişi için özellikle seçilirler. Mantra bir kez öğrenildikten sonra gizli tutulur ve yalnız bir amaç için kullanılır: Transcendental Meditation pratiği sırasında zihinsel hareket sürecini hafifletmekte…

Transcendental Meditation uygulayanlarda, her düşüncenin özellikle önem kazandığı zihnin sakin düzeylerini yaşamaya götürdüğünden dolayı doğru mantranm seçimi hayati bir önem taşır. Maharishi ve Tm’nin binlerce eğitilmiş öğretmenleri bu yolla zihnin tüm derinilğine dalmış birçok kuşakların eski geleneğine güvenirler. Bu gelenek, Transcendental Meditation sırasında belirli kişiler taralından kullanılan en uygun seslerin seçiminde sistemli bir usul sağlar.

Bu usul, İsa’dan 5000 yıl ve daha önceden beri insanlığın en eski öğretisi olan VEDA’ lar tarafından saklanmaktadır.
Transcendental Meditation öğrenmek yalnız doğru mantrayı öğrenmek değil onu doğru kullanmayı da kapsar.

Düşüncenin Yapısı Nedir

Benzer Yazılar

Leave a Reply