Yaşımız ilerledikçe osteoporoz riski de sürer, yani diyette uygun miktarda kalsiyum almak gerekir. C ve D vitaminlerini de uygun miktarda sağlamalıyız.
Hergün destek olarak (1,000 mg) C vitamini alırsanız uygun miktarda aldığınızı garantilemiş olursunuz. Yiyeceklerden aldığımız C vitamini miktarı tazelik derecelerine bağlı olarak değişir. 110 gramlık taze fasulye filizi, aldığınız 20 portakaldan fazla C vitamini içerir. D vitamini çoğu süt ürünlerinde, yumurta, balık ve balık yağında vardır. Derinin güneş ışığıyla temasıyla etkinleşir, yani dışarıda zaman geçirmek gerekir.
Her kış geniş spektrumlu mültivitamin ve mineral desteği alınmalıdır; bu soğuk aylarda bağışıklık ve enerji düzeyini arttırır. Sindirimi kolaylaştırmak üzere kapsül formunda bir ürün seçin ve mümkünse emilim zamanı uygun olanını tercih edin.
Ginkgo biloba’yı da katkı olarak alın. Varolan en eski ağaçlardan birinin fındığıdır ve eski çağlardan beri çok değerli kabul edilmektedir. Son zamanlarda dolaşımı hızlandırma ve sindirimi kolaylaştırma etkisi ortaya çıkarılmıştır. Uzun süreli etkileri ise belleği güçlendirmesi, cinsel isteği arttırması ve sindirime yardımcı olmasıdır.
İştahınız az ise öğünlerden yarım saat önce küçük bir parça soyulmuş taze zencefil kökünü bir fincan sıcak suyun içine atarak için. Yeme isteğiniz buna rağmen artmıyorsa doğru beslenebilmek üzere taze meyve ve sebze suları için ve içine de toz karaağaç ekleyin. Yiyeceği olabildiğince çekici hale getirin; görüntüsü ve sunuluşunun hoş olmasına, estetik duygunuza hitap etmesine özen gösterin. Bir tepside servis yapıp masayı taze çiçeklerle süsleyerek mum yakmak, birçok duyguya aynı anda hitap ederek iştahı destekleyebilir ve yemek zamanlannı hoş bir olay haline getirebilir.