Dinamik gevşemenin üçüncü basamağı (DG III)

Zen‘den esinlenilmiştir. Şuurun birliğinde bedeni anlamaya başladık (bireysellik kavramı), soma varoluşu ve şuurun bütünlüğünde bağmtmm parametrelerini (görecelik kavramı) anlamakla yolumuzu sürdürdük. Şimdi diğer bir basamağa geçelim ve şuurun birliğinde evrenselliği anlamak için ben ve başkaları, ben ve evren düalitesini aşalım.

Yoğunlaşmayı geliştirmek, “zihinsel serserilik” denen kötü alışkanlığa egemen olmayı öğrenmek demektir. “Zihinsel serserilik”, dalgınlık ya da olmayacak düşler kurmak demektir. Daha sonra göreceğimiz üzere, yoğunlaşmanın niteliğini böylece açarak belleği iyileştireceğiz.

Zihinsel tutum burada içe dönüş (meditasyon) halini alır. Üstün nitelikli, sürüp giden bir dikkatle ve kendini salıverme içindedir, böylece her şeyin özü olan Bir’e yönelik karşıtların ve tümleyidlerin kaynaşması gerçekleşir: Birlik’in algılanması.

İçe dönüş (meditasyon), derin düşünme halindeki kişiyi bir tür orta konuma, düşünülen nesnenin özüne götüren bedensel ve aynı zamanda zihinsel bir duruştur. Bu, gizin kalbine dek sürüp giden ve sezgisel olanın anlaşılmasını sağlayan yoldur, ortaya giden yoldur. Bu basamak, sezgiyi dinamikleştirmeye olanak verir.

Dinamik gevşemenin üçüncü basamağı (DG III)

Benzer Yazılar

Leave a Reply