1. Reiki asla zarar vermez.
Uygulayıp uygulamama üzerinde tereddüt etmeye gerek yoktur; Reiki, her zaman yararlıdır. Asla zarar vermez.
2. Reiki ellerin koyulduğu yerlerin dışında diğer bölgelere de gider.
Reiki, sadece ellerinizi koyduğunuz yeri tedavi etmez; ihtiyaç duyan vücudun diğer bölgelerine de ulaşır. Örneğin; eller kafaya konulduğunda Reiki kafayı tedavi edecektir ama karın bölgesine de gidebilir. Benzer bir şekilde, ayak tabanları tedavi edilirken Reiki yukarıya karın ve sırta da akabilir.
3. Tedavi edenin enerjisi tükenmez.
Reiki uygulayıcısının enerjisi tükenmez çünkü hastaya giden onun enerjisi değildir; onun aracılığıyla hastaya giden evrensel yaşam enerjisidir. Doktor, sadece evrensel yaşam enerjisiyle hasta arasında aracılık yapmaktadır. Aslında, iyileştirme kişinin enerjisini azaltmaz, tersine artırır.
4. Reiki akışı vücudun isteğine bağlıdır.
Hiçbir zaman gereğinden az ya da fazla Reiki veremezsiniz. Reiki’nin nereye, ne miktarda gideceğini belirleyen kendi içgüdüsel zekası vardır. Akış kendi irademizle gerçekleştirebileceğimiz veya zorlayabileceğimiz bir şey değildir, alıcının vücut hücrelerinin isteğine bağlıdır. Bu yüzden Reiki aracısı veya doktoru olan kişinin bütün yapması gereken ellerim gereken yere koymak ve sakin kalarak Reiki’nin çalışmasını beklemektir.
5. Reiki tedavisi kişinin kendisi için de başkaları için de aynı ölçüde etkilidir.
Reiki ile başkalarını tedavi etmenin yanında kendinizi de tedavi edebilirsiniz. Başkalarında olduğu gibi kendi üzerinizde de işe yarayacaktır, (ın ilerleyen kısımlarında kendinizi ve başkalarını tedavi için el pozisyonlarını gösteren çizimler verilmiştir)
6. İyileşmeyi doktor gerçekleştirmez. O sadece araçtır.
Reiki kültüründe kişinin kendi doktoru olduğuna inanılır. Doktor sadece kendi iyileşmenizin hızlandırılabileceği bir durum yaratır. Rahatsız hissediyorsanız bu, iyileşme sisteminizin dengesinin bozulduğu ve çevremizdeki sonsuz yaşam enerjisini almak için gerektiği gibi açık olmadığı anlamına gelir. Tedavi eden sadece aracılık görevi yaparak bunu gerçekleştirir. Ancak, sizi iyileştirecek olan kişinin başkası değil kendiniz olacağını unutmayın.
7. Reiki’nin akışı için sürekli konsantrasyon ve sözlü tekrar gerekmez.
Reiki enerjisi sürekli konsantrasyona ve sözlü tekrara ihtiyaç duymadan akar. Harekete geçirmeden sonra, elleri tedavi etmek amacıyla uygun yerlere koymak Reiki akışını başlatmak için yeterlidir. Reiki uygularken biriyle konuşabilir veya televizyon seyredebilirsiniz. Ancak, bilinçli bir şekilde ilginizi Reiki’nin akışına verirseniz bu kesinlikle daha iyidir.
8. Reiki tedavisi sırasında sıcaklık, soğuk, basınç vs. hissetme
Reiki uygulaması sırasında tedavi edenler ve hastalar hastanın vücudundaki enerji durumu hakkında önemli ipuçları veren değişik hisler yaşarlar. Örneğin; uygulayıcı ellerinde sıcaklık ve basınç
hisseder. Bu, hastanın vücudunda enerjinin akışına karşı enerji kanallarının blokajından kaynaklanan bir direnç olduğu anlamına gelir. Hasta üşüme hissederse buna vücuttan çıkan negatif enerji sebep oluyordur. Tedavi sırasında hasta vücudunun bir yerlerinde ağırlık veya basınç hissediyorsa, bu, oradaki enerji kanallarının bloke olduğu ve bu yüzden enerjinin rahatça ilerleyemeyince sıkışan negatif enerjiyi kovmak için basınç uyguladığı anlamına gelir. Bir süre sonra durum normale dönecektir.
9. Reiki hayvanlara ve bitkilere de uygulanabilir.
Hayvanlar ve bitkiler de yaşamlarını bize hayat veren enerji sayesinde sürdürür. Dolayısıyla onlara (hayvanlar ve bitkiler) da Reiki tedavisi uygulanabilir.
10. Reiki kişinin isteği ile uygulanır.
Reiki, kimseye zorla uygulanmaz. Hasta bir Reiki terapistinden tedavi istemelidir. Karşı koyma Reiki’nin rahatça akmasını engeller. Ayrıca, hasta bedava hizmet vererek borçlu bırakılmamalıdır. Tersine, hasta tedavi için harcanan zaman için doktora, gerektiği gibi, bedelini ödemelidir.
11. Doktor neticeyle iigilenmemelidir.
Reiki terapisti tedavinin sonucuyla iigilenmemelidir. Elinden geldiğince tedaviyi en iyi şekilde, sevgiyle uygulamalı, kendisinin sadece aracı olduğunun farkında olarak sonucu ilahi güce bırakmalıdır.
İyileşme hastanın “Karmaları (Budist ve Hindu inancına göre kişinin eylemlerinin hayatının diğer alanlarına etkiyen sonuçları, bir nevi kader) dahil birçok sebebe bağlıdır.
Benzer Yazılar
- Budizm ve Hint Felsefeleri
- Evrenin Bütünlüğüne Ulaşmak
- Rüya Mitolojisi
- Gerçek Medyumlar Hakkında
- Astral Seyahat