En iyi doğal kaynaklar

En iyi doğal kaynaklar

ÖNEMLİ MİNERALLER En iyi doğal kaynaklar

Kalsiyum
Sağlıklı bir kalp, sinir hücreleri ve kaslar için gereklidir. Cilt, kemik ve diş sağlığını olumlu etkiler. Ağrıyan kaslara iyi gelir ve krampları azaltır. Vücudun asit alkalin düzeyini dengede tutar.

Süt ve süt ürünleri, here tür peynir, bira mayası, erik, mısır ekmeği, maydanoz, soya fasulyesi, sardalya ve somon balığı, yer fıstığı, ceviz, ay çekirdeği, kurufasulye ve yeşil sebzelerde bulunur.

Krom
Kan ^şekeri düzeyini dengeler. Açlık hissini dengeler. Kalp sağlığı için önemlidir.
Bira mayası, tam unlar ve çavdar ekmeği, yeşil biber, şalgam, mısır unu, kuzu eti, patates, istiridye, yumurta, tavuk, mısır yağı ve midyede bulunur.

Demir
Anemi ve yorgunluğu önler. Ten rengine etki eder. Hastalıklara karşı direnci artırır ve yaraların iyileşmesini hızlandırır.

Domuz eti, karaciğer, dana böbreği, yürek ve ciğer, çiğ midye, kurutulmuş şeftali, kırmızı et, yumurta sarısı, istiridye, kuruyemişler ve tohumlar, kuru üzüm, fasulye, kuşkonmaz, pekmez, yulaf ununda bulunur.

Magnezyum
Enerji üretimi için önemlidir. Kemik ve dişleri güçlendirir. Kalp kası ve gebelikte rahim kası, dahil bütün kasları güçlendirir. Sağlıklı bir sinir sistemi için gereklidir.

Fındık, hurma ve incir, limon, greyfurt, mısır, tohumlar, koyu yeşil sebzeler ve elmada bulunur.

Mangan
Sağlıklı kemikler, kıkırdak, doku ve sinirler için gereklidir. Yorgunluğa iyi gelir. Kan şekerini dengeler. Beynin düzgün çalışması için gereklidir.

Özüm, fındık, roka, ananas, bamya, tere, kereviz sapı, yemişler, kurufasulye, kırmızı pancar, yeşil yapraklı sebzeler, bezelye, yumurta sarısı, tam tohum gevreklerinde bulunur.

Molibden
Atıkların vücuttan atılmasını sağlar. Anemiyi önlemeye yardımcı olur. Dişleri güçlendirir.
Domates, buğday özü, domuz eti, mercimek, fasulye, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tam tohumlarda bulunur.

Fosfor
Kas dokusunu yapılandırır. Emzirmeyi destekler. Kemik ve diş sağlığını korur. Enerji üretimine ve metabolizmaya destek olur.

Birçok gıdada bulunur.

Potasyum
Atıkların vücuttan atılmasını sağlar. Vüzudun sıvı dengesini korur. Sağlıklı sinir ve kaslara destek olur. Metabolizma ve kan şekeri düzeyini etkiler.

Narenciye, bütün yeşil yapraklı sebzeler, nane yaprağı, ay çekirdeği, muz, patates, mantar, karnabahar, balkabağı ve yeşil kabakda bulunur

Selenyum
Antioksidandır. Enflammasyonu azaltır. Sağlıklı kalp için önemlidir. Metabolzima için gereklidir.
Ton balığı, istiridye, pekmez, taze lor peyniri, mantar, ringa balığı, buğday özü, kepek, soğan, domates, brokoli ve kabakta bulunur.

Sodyum
Vücudun sıvı dengesini korur. Sinir ve kasların çalışması için önemlidir.

Tuz, zeytin, karides, miso, kereviz sapı, kırmızı pancar, yengeç, jambon ve pastırma, deniz kabukluları, havuç, enginar, beyin ve böbrekte bulunur.

Çinko
İyileşme ve büyüme için önemlidir. Cinsel organlardan gelen mesajları taşıyan hormonları yönetir. Kemik ve diş oluşumuna katkıda bulunur. Enerji üretimi için önemlidir. Bağışılık sistemini güçlendirir.

Zencefil kökü, dana eti, kuzu eti, domuz eti, buğday özü, bira mayası, karides, kabak çekirdeği, fındık, yumurta, turp, yulaf, kuru bezelye ve toz hardalda bulunur.

logo

Benzer Yazılar

Leave a Reply