1. Swadhisthana çakrası ve böbrek çakrası (Svvadhisthana çakrasının altındaki küçük çakra) aktif hale gelir ve adrenal bezlerinin daha fazla adrenalin salgılamasını sağlar.
2. Ajna çakrası (veya üçüncü göz çakrası) aktif hale gelir ve gerekli cevapları vermesi ve gerekli biyokimyasalları ve nörotransmiterleri üretmesi için beyni aktive eder. Ajna çakra baş çakra olduğu için diğer bütün çakraların cevaplarını organize emek için sürekli aktif olmalıdır.
3. Solar pleksus çakrası aktif hale gelir ve ekstra enerji sağlamak için kana daha fazla şeker vermek üzere karaciğer çakrasını (solar pleksus çakrasının altındaki küçük çakra) aktive eder.
4. Solar pleksus çakrası ve Hara çakrası da atık maddelerden kurtulmak için duruma göre bağırsak ve mesane hareketlerini başlatabilir.
5. Dalak çakrasından (solar çakranın altındaki küçük çakra), Hara veya Svvadhisthana çakrasından ve Kök veya Mooladhara çakrasından gelen mesajlar boyundaki ve bedenin çevresindeki (derideki) kan damarlarını daraltarak bu bölgelerdeki kan akışını azaltır ve böylece yaralanma durumunda kan kaybı en aza indirilmiş olur.
Böylece, bedenin belirli bir talebini karşılamak için çeşitli çakraların ve nadilerin ne kadar karmaşık ve koordine edilmiş bir şekilde çalıştığını görebilirsiniz.
Aslında, pranik bedenin çok karmaşık bir anatomisi ve fizyolojisi vardır ve yoga biliminde ayrı bir bilgi topluluğunu oluşturur.
Benzer Yazılar
- Budizm ve Hint Felsefeleri
- Evrenin Bütünlüğüne Ulaşmak
- Rüya Mitolojisi
- Gerçek Medyumlar Hakkında
- Astral Seyahat