Eğer gerçekten, sessizlik anlamına gelen, bu monoloğa son vermek istiyorsan, yaptığın her şeyi tamamlamaya çalış. Ve yeni işlere başlama çıldırırsın. Her ne yapıyorsan onu bitir, çok küçük işleri dahi…
Banyo yapıyorsan, onu tamamla. Nasıl tamamlarsın? Orada ol! Orada bulunman yetecektir. Orada ol, onun tadım çıkar, onu yaşa, onu hisset.
Üzerine düşen suya duyarlı ol, doygun ol. Banyondan onu tamamıyla, büsbütün yaparak çık. Aksi halde banyo seni takip eder. Bir gölgeye dönüşüp; seninle gidecektir. Yemek yiyorsun öyleyse ye! O zaman unut her şeyi unut; o zaman dünyada senin şu anki hareketinden başka hiçbir şeyin olmasına izin verme.
Her ne yapıyorsan, onu öyle tamamıyla, öyle telaşsız yap ki zihnin doygun ve tatmin olsun. Ancak o zaman onu bırak. Her hareketini tamamıyla yapmanın üç aylık sürekli farkın dalığı sana monologunda bazı fasılalar verecektir. O zaman, ilk defa, ara monoloğun tamamlanmamış yaşamanın bir yan ürünü olduğunun farkına varacaksın.
Buda, “doğru yaşama” terimini kullanmıştır. O sekiz katlı bir yol vermiştir. Bu sekiz ilkelden biri “doğru yaşama”dır. Doğru yaşama tamamıyla yaşama demektir; yanlış yaşama tamamlanmamış yaşama demektir.
Benzer Yazılar
- Budizm ve Hint Felsefeleri
- Evrenin Bütünlüğüne Ulaşmak
- Rüya Mitolojisi
- Gerçek Medyumlar Hakkında
- Astral Seyahat