Signifikatör Kartı

Signifikatör Kartı

SİGNİFİKATÖR KARTI
Signifikatör belirleyici kart demektir. Bu kart şöyle seçilir: Falı açılacak kimse sarı saçlı, açıkgöz renkli ise, asalardan kendi cinsiyetine göre bir saraylı karlı seçilir. Şayet kumral elâ gözlü biriyse kupalardan, kahverengi saçlı ve gözlüyse kılıçlardan, eğer siyah saçlı ve siyah gözlü biriyse, tılsımlardan bir saraylı kartı signifikatör olarak seçilir. Fal baktıran erkekse kral, kadınsa kraliçe, delikanlı veya kızsa şövalye, çocuksa uşak olmalıdır bu kart.

 
B. TAROT AÇMA METODLARI
Tarotda yüzlerce açma metodu vardır. Bunlar en basiti olan üç kart yönteminden başlayıp 78 kartın tamamının açıldığı yönteme kadar gider. Biz size sadece 4 tanesini veriyoruz.
1. Basit Geçmiş Şimdiki Hal Gelecek Metodu
birinci karttır. Her yöntemde olduğu gibi en üst kolonun sol köşesinden yoruma başlanır. 15, 14, 13, 12, 11. kartlar birbirleriyle bağdaştırılır. Bu kolon, geçmişi anlatır. 10, 9, 8, 7 ve 6. kartlar kombine edilir. Bu kolonda şimdiki durumu* belirler. 5, 4, 3, 2 ve 1. kartlardan meydana gelen en alt kolon ise geleceği söyler.
2. Bir Yıl Sonra Metodu
Bu metodla Tarot açılırken kartların ters anlamları dikkate alınmaz. Her bir kart düz anlamıyla değerlendirilir. Signifikatör kullanılmaz. Birinci kart gelecek senenin Ocak ayını, 2. kart Aralık ayını, 3. kart Kasım ayını gösterir ve bu sırayla soldan sağa doğru her ay için bir kart değerlendirilir. 13. kart bir yılın tamamına hakimdir. 12 kartın tamamı ile 13. kartın anlamı bağdaştırılır.
3. Eski Kelt Metodu
Bir numaralı kağıdın altında signifikatör kâğıt vardır. Bütün kartlar açık olarak yayılır.
1. kağıdı yorumlarkert “Bu onu örtsün” denir. Bu kart genel durumu belirler.
2. kartı yorumlarken “Bu ona engeldir” denir ve bu kart daima düz kehanet anlamıyla yorumlanır. Olumlu, olumsuz etkileri gösterir.
3. kartı yorumlarken “Bu onun altındadır” denir. Bu kart evvelki sebepleri bildirir.
4. kartı yorumlarken “Bu onun arkasındadır” denir. Bu kart geçmişte kalan etkileri söyler.
5. kartı yorumlarken “Bu onu geliştirsin” denir. Bu kart istenilen sonucu yorumlar.
6. kartı yorumlarken “Bu onun önündedir” denir. Bu kart geleceği anlatır.
7. kart niyetlinin korku ve endişelerini; 8. kart niyetlinin etrafındaki durumu; 9. kart niyetlinin ümitlerini ve fikirlerini; 10. kart falın tam sonucunu anlatır.
Açılmış faldan kesin bir anlam çıkmadığı takdirde 10. kart yeniden signifikatör kart olarak seçilip, aynı metodla fal bir defa daha açılır.
4. 36 Kartın Okunuş Metodu
Bu metotda da signifikatör kullanılır. İlk kolonda sekiz adet kart yer alır. Bu kolon ev ve çevre durumunu belirler. İkinci kolonda altı adet kart vardır. Bu kolonda falın konusunu veya kişileri içerir. Üçüncü kolonda beş adet kart vardır. Bu kolonda geçmişteki olayları ve kişileri dile getirir.
Dördüncü kolonda dört kart vardır. Sürprizleri anlatan kolondur. Beşinci kolonda iki kart vardır. Bu kolonda niyetliye karşı olan şeyler ve bunların yumuşama durumlarını gösterir. Altıncı ve son kolonda on
BİLİNMEYEN ŞEYLER
bir kart vardır. Bu kolonda geleceği ve niyetlinin şuuraltındaki duygulara işaret eder. Açılan falı okuma yöntemi soldan sağa doğrudur.

Benzer Yazılar

Leave a Reply