Çakralar Hakkında Bazı Yararlı Notlar

1. Her bir çakranın karşısında belirtilen renkler en baskın olan renklerdir çünkü bazen farklı renk karışımları gözlenebilir.
Üstelik bunlar gözle görülebilecek fiziksel renkler değildir, bunlar astral renklerdir ve fiziksel renklerin en yakınkarşılıklarıdır ve çakralar, trans görüşüyle algılandıkları zaman görülürler.

2. Bütün çakralar (kök ve tepe çakraları dışında) iki ye ayrılır: a) Ön, b) Arka. Bu ler kendileri ile ilgili parçalar için çalışırlar. Ön çakraya bedenin ön tarafından ulaşılırken, arka çakraya arka tarafından ulaşılır. (Şekil 5’e bakınız.) Ayrıca her çakranın sol ve sağ tarafı vardır.

3. Her fiziksel ve zihinsel aktivite çakraların duyarlığını ve performansını etkiler. Çakralar tutulma (karşıt fiziksel ve zihinsel faktörler) sonucunda bloke olduğunda ve duyarsızlaştığında merkezi kanal (Sushumna nadi) kapalı kalır ve Kundalini onu kullanarak yukarı çıkamaz.

4. Çakralar, aslında bütün biyoplazmik beden, zihinsel aktivitelerden özellikle zihindeki negatif duygulardan çok etkilenir. Sinir ve yoğun endişe bütün biyoplazmik bedeni zayıflatır ve bu şekilde beden her çeşit hastalığa açık hale gelir. Yoğun bir sinir ve tartışma yaşadıktan sonra çok yorgun hissedilmesinin nedeni budur. Duygusal bir travma bir çakraya, aynı şekilde, ciddi fiziksel hastalıklar şeklinde zarar verebilir.

5.Çakralar saat yönünde dönerler ve düşük seviyedeki çakraların dönüş hızları düşük, yüksek seviyedekilerin hızları yüksektir. Her bir çakradaki titreşim hızı bağlandığı bezlerin ve organların çalışmasını etkiler ve bu şekilde bütün bedene etki eder. Çakraların çalışması bozulduğunda dönüş hızları ve sıklıkları ideal değerlerinden sapar.

6.Solar pleksus çakrasının kalp ve ön kalp çakrası üzerinde güçlü etkileri vardır. Solar pleksus çakrasının çalışmasının bozulması ön kalp çakrasının ve kalbin çalışmasının bozulmasına neden olabilir. Ön kalp çakrası, ön solar pleksus çakrasına büyük biyoplazmik kanallar ile yakından bağlıdır ve enerjisini belirli oranda ön solar pleksus çakrasından alır.

Kalp sorunu yaşayan hastaların genellikle solar pleksus çakrasında işlev bozukluğu vardır. Kalp ve solar pleksus gibi, aşağıdaki çakralar da birbirleri ile ilişkilidirler ve çiftler oluştururlar:

Çakralar Hakkında Bazı Yararlı Notlar

Benzer Yazılar

Latest Comments

  1. Süreyya Aktaş 10 Kasım 2013

Leave a Reply