TAROT VE PARAPSİKOLOJİ

TAROT VE PARAPSİKOLOJİ

indir (1)TAROT kartlarının imajinatif zenginliği ve esaslı sembolizmi Parapsikoloji’nin de ilgi sahası içindedir. Tkbii ki işin fal kısmı değil. Normal hallerde bilinçli bir zihin iç bilinçle ilişki kuramaz. Bu ilişkinin kurulması bazı paranormal hallerde mümkün olur. İşte TAROT kartları da böyle paranormal bir bilinç hali meydana getirebilmek için kapıyı açacak anahtar olarak düşünülebilir.

Sembolizm, parapsikolojik açıdan çok önemli bir kavramdır. Çünkü semboller gizli bir merkeze doğru yol alan karışık labirente benzeyen yol üzerinde sıralanmış sayısız aşama safhaları gibidir. TAROT kartları ile ilk ciddi ve bilimsel çalışmayı, Arşetip teorisinin kurucusu İsviçreli ünlü psikoloji dehası Prof. Dr. Cari Gustav Jung yapmıştır. Aynen astroloji ve diğer Okült bilimleri de derinlemesine inceleyen Jung, TAROT’u da didik didik etmiştir. Ünlü bilgin, hastaların problemlerine rüya, vizyon ve hallüsinasyonları ile Mitoloji ve Simya konularını karıştırarak çare bulmuş, aradaki benzerlikleri değerlendirip, laboratuvara taşımıştır.

Parapisişik açıdan kartların açılmasında bilinç altının rolü vardır. Bazı teorilere göre ise: TAROT açan hassas kişi ile TAROTu açtıran ve gevşek duruma gelen kişi arasında telepatik bir bağ kurulur. Ancak TAROT açan geleceğe yönelik doğru neticeler elde ederse, telepatik irtibat burada yetersiz demektir. Zira geleceği bilmek telepati’nin sınırlarından çıkar, Prekognisyon sahasına girer. Bu konuda ise laboratuvar denemeleri henüz yenidir. Bir diğer teori isa kartların TAROT açıcısı veya açılan kişinin beyin dalgalarından etkilendiği tarzındadır. Yani şahıslar kartları Psikokinetik olarak etkilemektedir.

Zira TAROT açılırken şahıs konsantre olup hafif bir TYans haline girer. Bu hal içinde bütün yük sezgiselliğe verildiğinden, beyin de Alfa ritmi durumundadır. Oysa psikokinezi olayında E.S.P. olaylarının tam tersine, beyin Delta ve Tfeta gibi patalojik dalgaları yaymaktadır. Bütün bunlara dayanarak her ne kesin değilse de herhalde TAROT kartlarını Prokognisyon araçı olarak düşünmek pek yanlış olmayacaktır.

Benzer Yazılar

Leave a Reply