Tarot Aşk Falı

İlişki Açılımı
Bu açılım bir ilişkide iki kişinin birbirlerine na yüzün ardında nelerin gizlendiğine dair
sil baktıkların ı/karşı nasıl olduklarını gösterir. ilginç ipuçları verebilirler.
Ortaklık açılımının aksine, bu açılım yalnızca
soruyu soran kişi tarafından gerçekleştirilir. Yü Bu açılımda Saray kartlarının yorumunun ana
züstü olarak yayılmış olan desteden yedi kart çe bölümdekinden biraz daha farklı anlaşılması ge
kilir ve aşağıdaki düzende yerleştirilir.

 

Yorum:
1 | İlişkinin içinde bulunduğu durumu gösteren belirtici; ilişkiyi yöneten tema. Yorum ilgili kartın sol sayfada bulunan kişisel ilişkileri kapsayan bölümünden okunabilir.
Sol sütun (7, 6, 5) sorana, sağ sütun (2, 3, 4) ise partnerine aittir.
7 + 2 = Yukarıdaki iki kart partnerlerin birbiriy le olan ilişkisindeki bilinç düzeyini gösterir. Ne düşünüyorlar, akıllarında ne var ve her biri ilişkiyi nasıl değerlendiriyor. Yorum için ilgili kartın 2. ve 7. pozisyonlarındaki yorumlardan yararlanıp bunları tek bir ifadede bütünleştirmelisiniz.
6 + 3 = Ortadaki iki kart ilişkinin duygusal alanıdır ve partnerlerin her birinin ne hissettiğini, ne sezdiğini, özleminin ne olduğunu ya da neden korktuğunu gösterir. Yorum için ilgili kartın 3. ve 6. pozisyonlarındaki yorumlarının bütünleşmiş ifadesinden yaralanabilirsiniz.
5 + 4 = Alttaki kartlar davranışı, dışarıya gösterilen tavrı temsil eder ve her ikisinin de gösterdikleri altta yatan düşüncelerden (üst sıra 7 + 2) ve duygulardan (orta sıra
6 + 3) bağımsızdır. Dışarıya gösterilen ön

 
Krallar ve Kraliçeler burada her zaman erkeği ve kadını temsil ederler.
Eğer iki sütundan birisine (7, 6, 5 veya 2, 3, 4) karşı cins kartı gelecek olursa, bu çoğunlukla ilgili kişinin söz konusu alanda başka bir insanla ilişkili olduğunun bir işaretidir. Bir sütunda hemcins kartı ise biraz belirsizdir, ama olasılıkla partnerin benzer özelliklerde bir üçüncü kişiye ilgi duyuyor olabileceğinden duyulan endişeyi gösterir. Bu en azından kart birinci veya ikinci sırada yer alıyorsa olasıdır. Eğer üçüncü sırada ise ilgili partnerin kendisini başkalarına nasıl gösterdiğini anlatır. Bu hemcins Saray kartlarının birinci veya ikinci sırada yer alması durumunda da geçerli olabilir. Durumu belirten (Pozisyon 1) olarak, bir Kral veya Kraliçe ya ilişkiye böyle bir kişinin açıkça dahil olduğu anlamına gelir ya da ve maalesef bunun için hiç bir açıklamam yok basitçe bu pozisyonda hiç bir anlamı yoktur.

 

 
Şövalyeler normal şekilde ruh hâlini gösterirler, dolayısıyla diğer açılımlardaki gibi yorumlanırlar.
Prensler dışsal dürtüler anlamına gelirler. Burada da bir kesinlik yoktur. Ya bir tarafın diğer taraftan ne istediğini (üst sıra), kendisi için ne özlem duyduğunu (orta sıra) veya ne elde ettiğini (alt sıra), ya da onun için uygun olan olasılıkların ilişkinin dışında bulunduğunu gösterir. Bu özellikle Prens alt sırada yer alıyorsa geçerlidir.

 

 
Belirten (Pozisyon 1) olarak Prens, ilişkinin dışarıdan Prensin temsil ettiği elemente karşılık gelen nitelikte bir dürtü aldığı anlamına gelir. Bu genellikle zenginleştiren bir deneyimdir.
Karar açılımı bizi karar vermekten kurtarmaz, daha ziyade karar alınması gereken durumun arka planına ışık tutar. Doğal olarak bir “evet” ya da “hayır” cevabı veremez. Onun yerine, her bir alternatifle bağlantılı olan olasılıkları gösterir. Almamız gereken fazla karmaşık bir karar olduğu zaman, önce sorunun bağlamını parçalara bölmek, sonra her bir parça için ayrı ayrı bu açılımı kullanmak daha uygun olacaktır. Zihninizde sormanız gereken soru “Şunu mu yoksa bunu mu yapmalı mıyım?” tarzında olmalıdır. Böylece kartlar size “şunu veya bunu” yaptığınız zaman ne olacağını ve “şunu veya bunu” yapmadığınız zaman ne olacağını gösterecektir.
Sorunuzu açıkça belirledikten sonra, yüzüstü olarak yayılmış olan desteden toplam yedi kart çekin ve çektiğiniz sıraya göre aşağıdaki düzende yerleştirin:

 

 
Aşağıdaki beş kartın bu açılımda anahtar niteliğinde bir önemi vardır:
1. Eğer Sevgi ve Karar kartı olan Aşıklar (VI) varsa, kararın zaten kartın bulunduğu yönde (bilinçaltında) verilmiş olduğunun işaretidir.
2. Kader Çarkı (X) soranın karar verme özgürlüğünün diğer yönde karar vermek istiyor olsa bile kısıtlanmış olduğunu ve olayın zaten kartın bulunduğu yönde gelişmekte olduğunu gösterir.
3. Dünya (XXI) soranın “ait olduğu yeri” gösterir. Bu mutlak anlamda o kişinin gerçek yeri olduğu için her koşulda bu kartın bulunduğu yön tercih edilmelidir. Beraberinde muhtemelen olumsuz kartlar olsa bile kabul edilmelidir. Aynı şey aşağıdaki kartlar için de geçerlidir.
4. Yıldız (XVII) soranın geleceğinin olduğu yerdir.
5. Hüküm (XX), soran orada hâzinesini bulabilir.

 

 

 

Yorum:
7 Belirten. Sorulan sorunun arka planının, problemin ya da soranın kararla ilgili ne düşündüğünün görsel bir anlatımını verir.
3, 1, 5 Bu kartlar oluşum sırasına göre X’i yaptığınızda ne olacağını gösterirler.
4, 2, 6 Bu kartlar oluşum sırasına göre X’i yapmadığınızda ne olacağını gösterirler.

ilişki açılımı, kart açılımı, kart nasıl açılır, fal bakma, fal nedir, fal baktırmak

Benzer Yazılar

Latest Comments

  1. vijdan 08 Ağustos 2014
  2. selale 25 Temmuz 2014

Leave a Reply