Gebelik sırasında Şimdi Ne Yemeli?

Doğuma hazırlanırken birçok kadın iştahının belirgin biçimde değiştiğini gözlemler. Doğum öncesi birkaç kilo vermek sık görülür ve yeme düzeniniz değişmediyse bunun belirgin bir nedeni yoktur. Öğünlerde ılık zencefili yavaş yavaş içip, iştahınızı arttmp arttırmadığına dikkat edin. Bir tırnak büyüklüğünde zencefil kökü alın ve üzerine kaynar su dökün. Yeterince soğur soğumaz için.

Pelvisi doğuma hazırlamak için birçok bitki vardır ve bunlara doğumdan birkaç hafta önce başlanmalıdır. Gebeliğin son haftalarındaki öğünlerde, az miktarda küçük hindistan cevizi, karanfil ve tarçın alın; bunlar karnınızı yumuşatıp doğuma hazırlayacaktır.

Son üç hafta her gün pelvisi elastik ve gevşek tutabilmek için hafif bir ahududu yaprağı ya da motherwort çayı için. Kendinizi yorgun ve ağır hissediyorsanız hergün biraz hodan çayı için ya da salata ve sandviçlere, doğranmış taze yapraklar ve çiçekler ekleyin. Adaçayı da yararlı bir katkıdır. Son haftada, bir dizi yemeğe güçlendirici görevi görmesi için adaçayı yaprakları eklenebilir.

Göğüslerinizi beslemek isterseniz, süt stokunuzu artıracak bir takım besinler de vardır. Uygun kalsiyum esastır; salatalarınıza ve yemeklerinize hodan çiçekleri ve öküzgözü ekleyerek diyetinizi desteklemek yoluyla kalsiyum sağlayabilirsiniz. Susam tohumları, varek yosunu ve diğer deniz sebzeleri iyi kaynaklardır. Soğan ve pırasa sütünüzü zenginleştirir ve antiseptik özellikler katar.

logo

Benzer Yazılar

Leave a Reply