Diğer Kart Açma Sistemleri
Tarot kartlan doğal olarak başka bir çok kart açma sistemi ile de sorgulanabilir. Bu sistemler ilgili sorunun hedefine göre öncelikle aşağıdaki dört ana gruba ayrılırlar:
1. Mevcut durumu tasvir eden ve dolayısıyla yaşamın çeşitli alanlarında var olan deneyimlerimize ilişkin aydınlatıcı bilgiler veren sistemler. Örneğin: İlişki Açılımı, Ortaklık Açılımı.
2. Olayların gidişatını belirten ve böylelikle geleceği görme olanağı sunan sistemler. Örneğin: Azize’nin Sırrı, Kek Haçı.
3 Kendimiz ve büyüme olanaklarımız hakkında bilgi veren öz farkındalık geliştirmeye yardımcı sistemleri. Örneğin: Kör Nokta.
4. Belirli bir olay karşısında nasıl davranmamız gerektiği konusunda önerilerde bulunan açılımlar. Örneğin: Haç, Karar Açılımı ve tabii ki bu kitapta anlatılan kart açma sistemi “Yol”.
Bu kitabın kartlara karşılık gelen sol sayfasında bulacağınız açıklamalar tüm açma sistemleri için uygundur ve dört metin grubuna bölünmüşlerdir: Genel, İş Yaşamı, Bilinç Düzeyi ve Kişişisel İlişkiler. Kitabın sağ sayfasındaki yorum metinleri, hiç kuşkusuz yalnızca “Yol” sistemi için uygundur. Yani, kartları bir başka açma sistemine göre sorguladığınızda, kitabın sol sayfasındaki dört metin grubundan soruya yönelik olanını seçmeli ve bu yorum metnini açılımdaki pozisyona anlamı doğrultusunda aktarabilmelisiniz. Burada artık cevapları kolaylıkla okuyamayacağınızdan, anlamın bütününü kavrayabilmek için önceden biraz pratik gerekmektedir. Bu başlangıçta bazen biraz yorucudur, ancak kartlarla olan aşinalığın artmasıyla kolaylaşır ve yorum da güçlenir. Ancak sizin için sorun olmaya devam ederse, o zaman size bunları ve başka sistemleri çeşitli varyasyonlarıyla ve bir çok örnekle ayrıntılı olarak anlattığım “TarotDeutungsbeispiele” adlı kitabımı öneririm.
Krallar ve Kraliçeler ile igili bir farklılık vardır. Bunlar “Yol” açılımında her zaman soru soran yerine geçerken, diğer açılımlarda aynı zamanda yabancı kişileri de temsil edebilirler. Bu konuda maalesef işe yarayacak sabit bir kural yoktur.
Kör Nokta
Aşağıdaki kat açma sistemini psikolojide “Johari Penceresi*” olarak bilinen bir modelden türettim. Kendimizi algılayışımızın başkalarının bizi gördüğü biçimden nasıl farklı olduğuna dair bilgi verir. Bunun için toplam dört kart çekilir ve aşağıdaki gibi açılır:
Haç en kolay açılımlardan biri, ama kolay olduğu için daha az değerli olduğu anlamına gelmeyen bir açılımdır. Genellikle yararlı bir yöne işaret edebilecek kadar yeterli, kısa ve öz bir cevap verir. Dolayısıyla aşağıdaki iki farklı açılım alternatifinin de gösterdiği gibi oldukça çok yönlü kullanılır. Karara ya da yön belirlemeye yardımcı olur ve bir yönelim gösterir.
78 Tarot kartını henüz tam anlamıyla bilmiyorsanız, daha doğrusu kart sayısının çokluğu aklınızı karıştırıyorsa, o zaman bu açılım için yalnızca Büyük Arkana’nın 22 kartını da kullanabilirsiniz. Bunun için toplam dört kart çekin ve aşağıdaki gibi açın:
Her bir pozisyonun anlamı şöyledir:
1 » Ne ile ilgili olduğudur.
2 = Bu yol olasılıkla sizi cezbediyordur, ancak
bundan kaçınılmalıdır.
3 « Bu yol doğru olandır.
4 • Sizi buraya götürür.
Yorumlarken 2. ve 3. pozisyonlardaki kartlar arasındaki farklılığı belirlemek her şeyden önemlidir. özellikle benzer kartlardaki hassas farklılık, yorumun esas temelini içeriyor olabilir.
1. Alternatif
Aynı açma yöntemini, bir yorum esnasında anlam veremediğiniz bir kart olduğunda da kullanabilirsiniz. Sözkonusu kartın anlamım kavramak için kartları şu soruyla açın: “X kart, son açılımda hangi anlama gelmekteydi?“
Her bir pozisyonun anlamı şöyledir:
1 « Konu budur.
2 s» Kartın anlamı bu değildir.
3 = Kartın anlamı budur.
4 = Buraya götürür, üstelik kazanılacak deneyim
iyidir.
Doğal olarak aynı yöntemle bir rüyanın anlamını da sorabilirsiniz.
kart açma, kart nasıl açılır, kartların anlamı, el falı, el falı nasıl açılır, el falı nedir, fallar, fal çeşitleri
Benzer Yazılar
- Ay Tarot falı ve Yorumu
- Şeytan Tarot Falı Yorumu
- Tarot açılımında çeşitli Arkana Majör kartları
- Tarot Falında Sadece Danışanla İlgili Olduğu Zaman
- İŞİNİZDE MUTLU MUSUNUZ?