Fal bakılacak fincanın içine su doldurulur ve fincanı ölçek olarak kullanırsınız.
Kahve telvesinin hem biraz şekerli hem de bol olması gereklidir.
Bu nedenle fal baktıracağınız zaman kahvenizi normalden biraz daha şekerli içmek zorundasınız.
Fincana doldurduğunuz suyu bir kahve cezvesine boşaltın, iki buçuk kahve kaşığı kahve, üç kesme şeker ya da dört kahve kaşığı toz şeker ilave edip, normal kahve gibi pişirerek kabartın.
Unutulmaması gereken bir husus, fal baktırıldığı zaman kahvelerin birer kişilik hazırlanmasıdır. Kahve kabardıktan sonra, ölçek olarak kullandığınız fincana doldurun.
Kahvenizi içtikten sonra, niyetinizi tutarak fincanın dibinde kalan biraz suluca telveyi çalkalayın ve tabağına ters çevirerek kapayın. Sonra fincanın dibinin iyice soğumasını bekleyin. Fal şeytan işidir diyenlere öğüdümüz, cuma günleri sakın fal baktırmayın!..
Kahve fincanını elinize alıp bakmadan önce bilinmesi gereken bazı püf noktaları vardır.
a) Ancak bir dilek için fal kapayın.
b) Kahve falında hem fincana hem de fincanın devamı sayılan, yani fincandan çıkanları doğrulayan, fincan ters çevrildiğinde tabağa dökülen telfedeki fala bakılır…
c) Fincan ele alınıp, fala bakılırken daima saatin yönünde, yani soldan sağa doğru bakmalısınız. Fala bakarken her şeklin üstünde durarak, bu şekilleri, bir önceki şekli gördükten sonra yaptığınız yoruma bağlı bir şekilde yorumlayınız.
d) Kahve tabağı falına bakarken, tabağın içindeki telveyi süzüldüğü kadar, fincanın içine süzün. Tabak süzülüp, düz olarak doğrultulduğunda, tabağın kenarından içine kahve süzülmemelidir.
Bu takdirde fal bozulmuş sayılır. Çünkü tabağı süzerken meydana gelen şekiller tamamen bozulabilir.
e) Tabak dik tutulur ve gözle eşit olarak dört kısma ayrılır. Bu kısımların neler olduğunu daha sonra göreceğiz.
Hiç akıldan çıkarılmaması gereken bir husus da, bir fincandan fal bakıldıktan sonra, aynı fala ikinci kez bakılmaz. Bunu uğursuzluk sayarlar. Ayrıca fal bakılan bir fincan tekrar kapanmaz, tabağının içine açık olarak oturtulur. Fincanı tekrar kapamak, falın açılmışken, tekrar kapanması demektir. Kısmetinizi kendi elinizde kapamış olmayın.
Benzer Yazılar
- 1-2-3 Mayıs Tarihinde Doğanların Burcu Ve Özellikleri
- 25-26-27 Mart Tarihinde Doğanların Burcu Ve Özellikleri
- 1-2-3 Nisan Tarihinde Doğanların Burcu Ve Özellikleri
- 7-8-9 Nisan Tarihinde Doğanların Burcu Ve Özellikleri
- 16-17-18 Mayıs Tarihinde Doğanların Burcu Ve Özellikleri