Tarot Falı Meditasyonunu Nedir ?

Maharishi, Guru Devin 1953’de Shankaracharya olarak ölmeden önceki 12 yıl, onun gözde öğrencisiydi.

Maharishi Guru Dev’in ölümünden sonra Himalayalarda Utlar Kashi’de yalnız bir yaşama çekildi. İki yıllık gerçek bir sessizlikten sonra Hiundistan’ın güneyindeki bir kent aklına geldi.

Bu düşünce silinmedi. Sonunda Maharishi bu düşünce üzerine harekete geçmeye ve Hindistan’ın en güney ucundaki bu kente yolculuk yapmaya karar verdi.

Birgün Maharishi odasına dönerken, kentin kütüphanecisi ona Himalayalardan gelip gelmediğini ve konuşup konuşmadığını sordu. Maharishi “Evet” diye karşılık verdi. “Uttar Kashi’den geliyorum, fakat konferans vermiyorum.” Adam bu karşılığa rağmen ertesi gün Maharishi’yi buldu ve halka açık yedi konferans düzenlediğini bildirdi. İlki on beş gün sonra yapılacaktı. Maharishi’den, basına bildirilmek üzere konferanslarının başlıklarını rica etti. Adamın cesaretine şaşan Maharishi yedi konu hazırladı.

Halkın her gece, giderek ilgisini çeken konferanslardan sonra Maharishi, kütüphanecinin komşu bir kentte bir seri konferans düzenlediğini ve gazetelere ayni başlıkları verdiğini gördü.

Uttar Kashi’ye bir daha dönmemeyi aklına koyan Maharishi, Hindistan’ın güneyinde ve merkezinde bir kentten öbürüne konferans vermek üzere harekete geçti. Maharishi daima insanın değerinden ve yaratıcı zekânın iç kaynaklarına çekilerek gerçek yapısını bulabileceğinden söz ediyordu. Her dizi konuşmadan sonra Maharishi, öğrenmek isteyen herkese, Tarot Falı Meditasyonunu tekniğin öğretti. İstek arttıkça Maharishi giderek daha çok öğretim yapmaya başladı.

Olayların akışı Maharishi’yi 1958’de Guru Dev* in seksen dokuzuncu doğum gününü kutlamak üzere, Madras’a getirdi. Bir salonda toplanan birkaç bin dinleyiciye seslenene Maharishi, Guru D ev’e övgüde bulundu ve Tarot Falı Meditasyonunu yararlarını dünyaya yayacak bir planı açıkladı. Bu sözleri duyan kalabalık, beş dakika süreyle alkışladı. Konferansları hazırlayanlar, bu konuşmadan sonra, Maharis hi’ye neden yeni bir hareketi bildireceğini söylemediğini sordular.

Maharishi, onlara önceden ne söyleyeceğini bilmediği yolunda karşılık verdi. Ertesi akşam Maharishi gene ayni konuda konuştu ve tüm insanlığın aydınlığa kavuşma olanağını açıkladı. Bu sözle.

ri topluluğa büyük bir hareket getirdi ve yüzlerce kişi tekniği öğrendi. Maharishi, kısa sürede çeşitli kent ve kasabalarda konuşmayı plânladı. Bir yıl süreyle Tarot Falı Meditasyonunu öğreterek bir hayli yolculuk yaptı.

Bir gün dünya nüfusunu tasarladığı amaca ulaştırmanın yolları üzerinde düşünürken, ilerlemesinin hesabını yaptı ve bu gidişle birkaç yüz yıl daha bu işe devam etmesi gerektiğini anladı. Daha etkili olarak planını tamamlayabilmek için dünyanın en ileri ülkelerine gidip Tarot Falı Meditasyonunu oralarda öğretmeye karar verdi. Dünyanın başta gelen ülkelerinin halkı meditation’a başlayınca dünyanın geri kalanının da bunu izleyeceğini düşündü.

Önce Burma’ya bir yolculuk yaptı. Sonra Maleryanın başkenti Kuala Lumpur’a, Singapor’a, HongKong’a e 1959 baharında Hawai adalarına vardı. Yüzlerce insan meditation’a başladı. Nisanda SanFransisco’ya hareketinden önce, orada iki ay kaldı. Maharishi önce Amerika’da daha sonra Avrupada coşkun sevgiyle karşılandı. Birçok batılı Tarot Falı Meditasyonunu uygulamasına başladı.

Transcendental Meditation Nedir

Benzer Yazılar

Leave a Reply