NEVVTON’DAN BİR TAROT FALI SIÇRAMASI

Sorumluluk almakta bu kadar bilimsel olan şey nedir? Sorumluluk almanın her şeyi gerçekleştireceğinin kanıtı nerede?”
Bilimin nasıl çalıştığını açıklamak için, bazı temel bilgileri vermem gerekiyor. Bilim diye bahsettiğim şey elbette kuantum fiziği ve karşımıza çıkacak keşifler neredeyse bundan yüz yıl Önce yapıldı.

Dünyamız ne kadar gerçek? Ne kadar sağlam? Bir şeye dokunduğunuzda örneğin bir ağaca, katı ve gerçek görünür. Kabuğunun pürüzlü dokusuna dokunup elinizi gezdirirsiniz ve gövdenin sağlamlığım hissedersiniz. Parmaklarınızın arasına aldığınız yaprakların kâğıtsı özelliğini fark edersiniz. Yoğundur, içinden geçip arkasını göremezsiniz. Duygularınız size ağacın var olduğunu söyler. Elbette fizikseldir, katıdır ve gerçektir.

Peki, gerçekten öyle mi? Pek çoğumuz yeryüzündeki her şeyin moleküllerden oluştuğunu biliyoruz.

Ve fen bilgisi derslerinde moleküllerin atomlardan meydana geldiğini öğrendik. Fakat bu ağaca yakından baktığınızda muhtemelen atomlarını düşünmezsiniz. Ben de genellikle atomlarım düşünmüyorum.

Eğer bizler kuantumda hayatın işleyiş biçimini fark etseydik, bunun aslmda bir sihir olduğunu söylerdik.

Bir peri masalı olduğunu.
Şimdi bunları doğru bir şekilde düşünelim, çünkü bu ı, atomu oluşturan, son derece küçük parçaların hareketli ve şaşırtıcı özelliklerini sizlere anlatmak için yazdım. Daha da önemlisi bu özelliklerin hayatınızı nasıl değiştireceğini size göstermek istiyorum. Ayrıca bu küçücük şeylerin bazı özellikleri bana nasıl büyüleyici geliyorsa, size de öyle gelebilir.

NEVVTON'DAN BİR KUANTUM SIÇRAMASI

Benzer Yazılar

Leave a Reply