Tarot Falı Asa 5 Kartı Yorumu

Asa V

Evet, işin aslına varalım. Zevkte, birliktelikte veya çarpışmalarda, bütün varlığımızı verelim. Çaba ve gelişme zorlukları, Asa beşin anlamıdır. RiderWaite’in  tarot  kartında, fiziksel olarak eşit olan 5 genç, ellerinde Asalar ile beraberce duruyorlar. Arkadaşça itişip, boğuşuyor olabilirler, spor karşılaşması veya Asalar ile herhangi birşey yapıyor olabilirler.

Amaçlan ne olursa olsun, Asaların Beşlisi, bir grup çabası anlamına gelmektedir. Arkadaşça bir birliktelik veya düzensiz bir kaos olabilir. Amaçlan, faziletlerini kanıtlamak olan genç adamlar çekiyor, çekiştiriyor, çeviriyor ve savuşturuyor. Mızrakla çatışıyor olmalanna rağmen Asalannı, doğruluğu temsil eden masmavi bir gökyüzüne çevirmiş, ulu görüşe bakıyorlar. Belki de o beş kişi, bizim farklı hallerimizi temsil ediyor olabilir.

Beş, herzaman bize bir çeşit zorluk verir. Greer der ki, daha başa nlı olabilmemiz için Beş, geçirmemiz gereken bir sınavdır. Dörtlerin eğlencesinden sonra Beşler, meydan okumayı ve çabayı temsil ediyor. Asaların Beşlisi bize, hiç bir şeyin sakin durmayacağını anlatıyor. Hayatımızdaki başka olaylar, her ne kadar tatlı olsa da değişiklikler, herzaman olacaktır.

Robin Wood’un kartı, oğlanların açıkça savaştığını gösteriyor. (Arkadaşça olup olmadığı belirsiz) Her ne kadar kartın adı “Yerine getirilmemiş mücadele” olsa da genç adamlar, bulutların üstünde, (Çaba lannm büyüklüğünü gösteriyor) Asalarından enerji yansıyor. Bazı yazarlar, RiderWaite’in kartındaki genç adamların, bir yıldız yapmaya çalıştıklarını söylüyorlar (yaratıcı bir grup çabası). Robin Wood’un kartında, nerdeyse bunu başarmışlar ama bilinçli olup olmadıkları bilinmiyor. Wood, oğlanların gömleklerini, renk çemberindeki duruşlarına göre boyamış, faaliyetlerinin ahengini gösteriyor.

Wood aynca, tozu temsil ettiğini belirtmiş ve bu genç adamlar gibi, biz de kendimizi, birşeye kaptırdığımız zaman, etrafımızda olanları göremiyoruz. Şimdi, okuyucu için iki çeşit açıklama var. Arzu ettiğiniz açıklamayı kullanabilirsiniz.

Bir kararla, karşı karşıya kalındığı zaman, genelde düşüneceğimiz çok faktör vardır. Kafamızda, hangisinin o an ki durum için, en doğru seçim olacağını değerlendiririz. Bu kartı, seçtiğimiz zaman, içimizdeki sorunun ne olduğunu, anladığımızı söylüyor. Kart, kendimizi ispat etmek için kendimize vakit tanımamız gerektiğini bildiriyor . Sonuca varmadan, her alternatifi ele almayı ve sonuca atlamamamız gerektiğini söylüyor. Her iki kartta da, gençler renkli kıyafetler giymişler, bu da olabilecek seçimlerin, her birinin olumlu olduğunun işaretidir.

Asa Beşlisi’ni Durum için çekmek, aşağıdakileri ortaya koyabilir:

a) Yaratıcı bir şekilde, kendimizi ve fikirlerimizi koruyabilmeliyiz;

b) Çok rekabetçi ve kavgacı olmuş olabiliriz, onun için fikirlerimizi, daha değişik bir şekilde prezante edebiliriz;

c) Koşulumuzda, kesin bir dengesizlik ve zıtlaşma mevcut;

d) Ne kadar tereddütlü olsak bile, koşullar bizi bir engelle karşı karşıya getirecektir.

Asa Beşlisi ’ni, Mücadele için çekmekse:

a) Fikirlerimizi açıkça ifade etmeliyiz ;

b) Oyun oynamayı bırakıp, konuyu daha ciddi bir şekilde ele almalı ve dürüst olmalıyız;

c) Zor bir iç çatışmasında, fikirlerimiz ayıklamalı, (İlişkilerde?) artık geçerli olmayanları, bir kenara koymalı ve daha mantıklı düşünebilmek için, yeni yollar aramalıyız.

d) Kart bize, elimizde olan imkanları değerlendirip, değişik yollarda kullanma olasılıklarının, bir listesini yapmayı söylüyor. Öncelikli olanları ayırmayı ve elemek yerine çözümlemeyi öneriyor.

Benzer Yazılar

Leave a Reply