Bu lezzetli yemek, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak triptofan yüklü olmasının yanışına (hindiden geliyor), havuç ve pancardan gelen ve hem beyninizin hem de bedeninizin genç kalmasını sağlayan antioksidanları da içermek
tedir.
2 Kişilik
1 limonun suyu 1 yemek kaşığı taze kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet, iyi dövülmüş kemiksiz hindi eti
Havuç ve patates püresi
300 g kabukları soyulmuş patates
300 g havuç, soyulup doğranmış
(tat katsın diye) taze kıyılmış tarhun
1 yemek kaşığı soya ya da pirinç
sütü
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı Pancar
1 orta boy ya da büyük pancar V2 limonun suyu İyice kıyılmış 2 adet taze soğan 5 mm kalınlığında dilimlenmiş taze zencefil.
1 Limon suyunu, kıyılmış dereotu ve zeytinyağı ile karıştırın. Ardından bu karışımı hindi etinin iki yüzeyine de sürün. Karışımı, pişirinceye kadar dinlenmeye bırakın.
2 Püre yapmak için patatesleri kabuklarıyla birlikte buharda pişirin. 10 dakika kadar sonra, buhar tenceresine havuçları da ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 15 20 dakika daha pişirin.
3 Patatesleri soyup, havuç, tarhun, süt ve yağ ile birlikte karıştırarak iyice ezin.
4 Pancarı hazırlamak için soyup, bir rende yardımıyla rendeleyin. Geri kalan malzelerle birlikte bir kaba koyup iyice karıştırın.
5 Hindi etinin her iki yüzünü, ızgarada 2 4 dakika pişirin. Etin pişip pişmediğini kontrol edin. Etin ortasında pembelik kalmamalıdır. Eti, patates ve havuç püresi ve pancarla servis yapın.
Benzer Yazılar
- Burçlar ve Yaratıcılık: Sanatsal Enerjinizi Keşfedin
- Tarot Kartları ve İçsel Şifa
- Astroloji ve Sağlık: Hangi Burç Hangi Organı Temsil Ediyor?
- Tarot Falı ve Günlük Pratikler: Kendi Kartınızı Çekme
- Rüyalarınızda Ölen Kişilerin Mesajları