Havuçtu püre patatesli ve pancarlı

Havuçtu püre patatesli ve pancarlı

Bu lezzetli yemek, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak triptofan yüklü olmasının yanışına (hindiden geliyor), havuç ve pancardan gelen ve hem beyninizin hem de bedeninizin genç kalmasını sağlayan antioksidanları da içermek
tedir.

2 Kişilik
1 limonun suyu 1 yemek kaşığı taze kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet, iyi dövülmüş kemiksiz hindi eti
Havuç ve patates püresi
300 g kabukları soyulmuş patates
300 g havuç, soyulup doğranmış
(tat katsın diye) taze kıyılmış tarhun
1 yemek kaşığı soya ya da pirinç
sütü
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı Pancar
1 orta boy ya da büyük pancar V2 limonun suyu İyice kıyılmış 2 adet taze soğan 5 mm kalınlığında dilimlenmiş taze zencefil.

1 Limon suyunu, kıyılmış dereotu ve zeytinyağı ile karıştırın. Ardından bu karışımı hindi etinin iki yüzeyine de sürün. Karışımı, pişirinceye kadar dinlenmeye bırakın.

2 Püre yapmak için patatesleri kabuklarıyla birlikte buharda pişirin. 10 dakika kadar sonra, buhar tenceresine havuçları da ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 15 20 dakika daha pişirin.

3 Patatesleri soyup, havuç, tarhun, süt ve yağ ile birlikte karıştırarak iyice ezin.

4 Pancarı hazırlamak için soyup, bir rende yardımıyla rendeleyin. Geri kalan malzelerle birlikte bir kaba koyup iyice karıştırın.

5 Hindi etinin her iki yüzünü, ızgarada 2 4 dakika pişirin. Etin pişip pişmediğini kontrol edin. Etin ortasında pembelik kalmamalıdır. Eti, patates ve havuç püresi ve pancarla servis yapın.

logo

Benzer Yazılar

Leave a Reply