Birey Ve Kozmik Yaşam

Birey ve kozmik yaşamın tümü temelde yaratıcıdır. Çünkü gelişmesini ve evrimini sürdürür ve yaşamın tümü temelde zekidir. Çünkü düzenim koruyarak ve düzenli bir biçimde tüm özünü ortaya çıkararak düzenli bir biçimde gelişir. Bu geçenlerde kimyasal evrimin süreçleriyle ilgili çalışmamız konusunda dikkatimi yoğunlaştırdı.

Buradaki önemli fikir şu ki, atomun öyle bir yapısı var ki eğer bu elimizde uygun koşullarla (Laboratuvarda ya da ekilmemiş toprakta) içindeki güçle birlikte bulunursa, yalnız belirli biçimlerde bir araya gelmektedir.

Bundan dolayı hangi moleküllerin öbürlerine hâkim olacağına dair moleküler bir mekanizma olmalıdır. Bu steorospesifik, kendini katalizleme kavramını gerektirir, yani moleküller oldukça metrik biçimlerde kendi kuşaklarım oluşturmak yeteneğine sahiptirler.

MAHARİSHİ O! bu çok güzel bir şey. İleri gelen bir bilginin içtenlikle yaratıcı zekânın gerçek yapısını ortaya koyuşunu açıklaması. Yaratıcı zekânın işlemesi öyle bir biçimde olur ki, benzer koşullarda benzer sonuçlar ortaya çıkar. İşte bu olay yaradılışta neden bir kaos değil bir uyum bulunduğunu açıklar. Elma ağacı yalnız elma verir, ahlat vermez. Fakat koşullar değişirse, aşıyla ahlat verebilir. Yaratıcı zekânın sonsuz esnekliğini stereospesik (temelde kendine özgü) niteliğini korur.

Kesin bir şey vardır; hiçbir şey rastlantılara bağlı değildir ve bu her yerde kendiliğinden evrimini yerine getiren yaratıcı zekânın kendine özgü değeridir.

Birey Ve Kozmik

Benzer Yazılar

Leave a Reply