Bebeği Zinde Tutmak

Çoğu bebek ve çocuk, rutin uygulamalara son derece iyi yanıt verir. Yemek ve uyumak için düzenli zamanlar saptamak hafif narin ve huzursuz bir çocuğu sakinleştirmek ve yatıştırmak için çoğunlukla yeterlidir. Bebeklerin yemek sonrası dinlenmelerine izin vermek önemlidir. Her öğün sonrasında en az beş dakika sakin ve hareketsiz kalmalarını sağlamak ve öncesinde yalnızca gerçekten gerekliyse gaz çıkarttırmak ya da sallamak yeterlidir.

Uyku sorunu varsa, bunu düzenli bir zaman cetveline bağlamak yararlı olabilir. Ilık süte koku vermek için bir tutam tarçın ya da bir tek siyah kakule tohumunu eklemek de sakinleştirip yatıştırabilir. İçine az miktarda ıhlamur çiçeklerinden ya da oğulotundan oluşan çay eklemek gevşemeye yardımcı olacak ve uyku getirecektir. Güzel bir hidroterapi yolu da yalnızca ılık suya bir çift pamuklu çorap batırıp iyice sıkmak ve yatma zamanı uygulamaktır. Bu, üşüme ya da soğuk algınlığına yol açmaz ve uykuyu çok çabuk getirir.

+ Yarım çay kaşığı (2,5 mİ) kuru rezene yaprağından hazırlanmış, soğutulmuş ve hafif tatlandırılmış rezene çayı iyi bir alternatiftir. Bebeği kuru tutmak için talk pudrasına alternatif olarak bir tutam mısır irmiği ya da peygamber çiçeği kullanın. Bunlar vücut için daha yumuşaktır ve fark etmeden yutulmasının hiçbir riski yoktur.

Islak petler rahatsızlık veriyorsa, pudralamaya şaşırtıcı bir alternatif popo ve uylukları yağlamaktır. İçine az miktar gülsuyu ve bir çay kaşığı sarı kantaron (binbirdelik otu) katılmış susam yağı ve zeytinyağı karışımı kullanın. Çok sıcak ya da soğuk havada bir çay kaşığı (5 mİ) elma sirkesi, aşırı terlemeyi önlemek için eklenebilir. Bölgeyi yağlı tutmak, pete bağlı isiliği önler, cilde hiç ıslaklık sızmamasını sağlar. İsilik daha önceden başlamışsa, sulandırılmış kekik ya da öküzgüzü çayıyla yıkayabilirsiniz.

Bebeğinizin sağlığıyla ilgili bir kaygınız varsa, hemen pratisyeninize başvurun.

logo

Benzer Yazılar

Leave a Reply