İnsanlığın gelişim hikâyesine baktığımızda, gelişimin bu ufuk çizgi sinin ötesine geçtiğimiz anlardan ibaret olduğunu görürüz. Sonsuz olduğunu düşündüğümüz olaylar sürekli olarak yüksek zekâ seviyesinin baskısı ve etkisi altındadır.
Bu kitapta SQ’nun gelişimine dair eş zamanlı çalışma yürütüyor gözüken pek çok insana değinilmektedir.
Aynı yüksek zekâ frekansını yakalamaya çalışarak bazen aynı anda aynı gelişmelerle ilgili dünyanın farklı yerlerinde çalışıyor olabilirler. Türlerin Kökeni (The Origin of Species) adlı kitabında yazar Charles Darwin bu senkronu açıklar. Bronowski de İnsanlığın Yükselişinde (The Ascent of Man) bunu şöyle izah eder:
Darwin iki yıl sonra türlerin gelişimiyle ilgili bir açıklama yaptı ğmda o bunu yayımlamaya gönüllü oldu. Eğer bir başkası, Alfred Rüssel Wallece, neredeyse aynı yolları izleyerek aynı sonuca ulaşmamış olsaydı, ona kalsa bunu bir ömür boyu erteleyebilirdi…
Bilgi, sanat, müzik ya da düşünce trendlerinin yeni bir zekâ dalgası gibi tüm dünyaya yayılışları çok büyüleyicidir. Beethoven ve Mozart’ın bir saatlik buluşmaları bile garip şekilde anlamlı gelebilir. Mozart’ın, beste dersi için Beethoven’in evine gelmesi, sonra babası aniden hastalandığı için geri çağrılması, gibi bir olayı keşifler yapılacak, yeni anlamlar aranacak bir olay olarak da görebiliriz; ya da bunu sadece bir tesadüf olarak görüp hiç ilgilenmeye de biliriz.
Benzer Yazılar
- Burçlar ve Yaratıcılık: Sanatsal Enerjinizi Keşfedin
- Tarot Kartları ve İçsel Şifa
- Astroloji ve Sağlık: Hangi Burç Hangi Organı Temsil Ediyor?
- Tarot Falı ve Günlük Pratikler: Kendi Kartınızı Çekme
- Rüyalarınızda Ölen Kişilerin Mesajları