Doğum sırasında gereksiz müdahalelerden ve sorunlardan kaçınmanın bir başka etkili yolu da yürümektir. Doğum sırasında yürümenin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur ve doğumu hızlandırmak için kullanılan syntocinon hormonu kadar etkilidir. Doğumun erken dönem kasılmaları yeterince güçlendiğinde, kadınlar, yürüme, ayakta durma ve öne doğru eğilmeyi, ağrıyı kontrol altına alan etkili yöntemler olarak kullanıyorlar.
Yürüme ve ayakta durmanın, doğumu kısalttığı bulunmuştur. Bunun bir nedeni, yer çekimi nedeniyle bebeğin ağırlığının rahim boynuna basınç yapması olabilir. Bunun bir sonucu olarak, kasılmaların düzenli aralıklarla gelmesini sağlayan oxytocin hormonunun salgılanması tetiklenir. Yürüyüş ayrıca, dolaşımı da olumlu yönde etkilediğinden, doğumun daha az yorucu ve ağrılı olmasını sağlar.
Eğer evdeyseniz, yürümek kolaydır. Hastane de ise bu o kadar da kolay olmayabilir, özellikle de serum ya da izleme ekranına bağlıysanız. Koridorda yürümek ve sık sık tuvalete gitmek isteyerek yürüme bahanesi yaratmak mümkünse de, hastane personeli, genellikle sabit olarak yatmanız ve gerekirse sonda kullanmanız konusunda ısrarcı olacaktır. Eğer hastanede doğum yapacaksanız ve hareket etmek istiyorsanız, sizin ya da eşinizin ısrarcı olması gerekebilir.
Benzer Yazılar
- Burçlar ve Yaratıcılık: Sanatsal Enerjinizi Keşfedin
- Tarot Kartları ve İçsel Şifa
- Astroloji ve Sağlık: Hangi Burç Hangi Organı Temsil Ediyor?
- Tarot Falı ve Günlük Pratikler: Kendi Kartınızı Çekme
- Rüyalarınızda Ölen Kişilerin Mesajları