Daha önce (Tılsımlar Dörtlüsü), iyi bir şey tutmak uğruna çok çaba ve zaman harcamanın, bize dert getireceğinden bahsettik. Bunun farkında olarak, artık şaşkınlık yaşamamalıyız. Ayrıca, bu kart maddi gücümüzü kaybetmemizden veya fiziksel üretimimiz hakkında endişe etmemizden bahsediyor. Yani, maddi değerleri, her değer önüne koymanın bedelinden bahsediyoruz.
Knight, karta “Maddi dert” adını veriyor. Arrien’e göre bu kart, dış etkiler için endişe etmeyi temsil ediyor. Wood, ise “Istırap” olarak adlandırıyor. Bize göre Tılsımlar Beşlisi’nin konusu ruh işine ihtiyaç duymak.
Gizem öğretiminde fakirlik, evrendeki başkalarına bağlı olmadığımızın takıntısıdır. Tılsımlar Beşlisi’ne göre bu takıntı ile yaşadığımız sürece, hep soğukta kalacağız; yani biz, ruhani gelişmemizin fırsatlarını göremiyoruz. Ayrıca bize göre bu kart, davranışlarımıza değişme gerekçesi olarak, dış işimizin doğru kullanılırsa iç işimize değişiklik katabileceğim anlatıyor.
Her iki destedeki Tılsımlar Beşlisi’nde, ışıklandırılmış vitray önünde, 2 yaralı ve fakirleştirilmiş insan, pasaklı kıyafetleriyle karların üstündeler.
Kendilerini dertlerine o kadar kaptırdılar ki ne renkli cam, ne de onun parlaklığının farkındalar. Rider Waite’nin kartı, topallayan adamın kafasmdan (Beyinsel idrak) ve sağ ayağından (Yeteneklerin pratik tatbikatı) yaralı. İki kişi, (Eril ve dişi yönlerimiz) geçmişten ilerliyorlar. (Kartın sağ tarafı). Hareket halinde olmaları; geçmişteki yaralarımızı bugüne aktarmamızın, kendi kazancımızı veya beyinsel huzurumuzu engellediğini, gösteriyor.
Bu kart analizine göre çiftin, giriş kapısına gelebilmeleri için sadece köşeyi dönmeleri gerekli. Her iki figür, camın arkasındaki yardım ve anlama vaadini, görme fırsatını kaçırıyorlar. Karanlık gökyüzünden yağan kar, saflık ve fırsatların iffetini temsil eden, beyaz bir battaniye oluşturuyor. Bu kartı çektiğimizde, kendimize sormalıyız.
Yolumuzu kaybettik mi? Kaybettiysek, tekrar bulmak için ne yapmamız gerek?
Robin Wood’un erkek figürü, sola bakıyor ve sola doğru gidiyor.
Daha yaşlı olan kadın figürü ise duvara sıkışmış bir halde eski giysisi içine, yüzünü saklıyor. Birbirlerinin farkında değiller. Burda, her ikisinin de tesellisi yoktur.
Vitraydaki 3 tabaka içinde, 5 tane Tılsım oluşuyor. Üçüncü Tılsım ve içinde bulunduğu halkalardan, san (Enerji ve mutluluk), mavi (Ruhani uyumsallık) ve yeşil merkezlerdeki (İç gelişme) Tılsım’lann bulunduğu zeminin kırmızı olması; Wood’a göre sıcaklık ve cesareti yansıtmak içindir. Robin Wood’un kartındaki kar damlalarının bazılan, Waite’nin kartmdakinden daha detaylıdır. Wood, en zor anlarımızda bile, hala zevk alabileceğimiz, güzel şeylerin var olduğunu söylüyor.
Tılsımlar Beşlisi’ni Durum için çekmek, aşağıdakileri ortaya koyabilir:
Durumumuz, bize çok endişe ve üzüntü verse bile içimizdeki, iç ve üstün hikmetimize bakarak, daha huzurlu ve endişesiz olmaya kudretimiz olduğunu bilmeliyiz;
Derdimiz olduğunda, kendimizi bırakmamalıyız. Problemi çözmek için, engelleri anlamalı ve onlann üzerine adım adım çalışmaya başlamalıyız;
Yüzeydeki yerine derindeki, gerçek endişeleri buluyoruz;
Tılsımlar Beşlisini, Mücadele için çekmekse:
Kendimize daha iyi bakmamızın zamanı geldi;
Bazı davranışlarımız ve inançlarımız, kendimizi dışlanmış gibi hissettiriyor. Kendimizi iç ve dış yönden geliştirme ihtimallerinden uzak kalmamıza sebep oluyor;
Kendimizi bazı değişikliklerden soyutladık. Halbuki onlar, ilerde bize faydalı olabilir.
Benzer Yazılar
- Tarot falı ve Krallar
- Tarot falı Uşaklar
- Tarot falı Sekizliler
- Tarot Falı Beşliler
- TAROT FALI ARKANA MİNÖR NUMARALI KARTLAR