İnsanlar sinemada nasıl davranmaları gerektiğini unuttu

İnsanlar sinemada nasıl davranmaları gerektiğini unuttu

İnsanlar sinemada nasıl davranmaları gerektiğini unuttu. 200 kişinin etraflarında oturup, dikkatle filmi izlemeye çalıştığını neredeyse unutuyorlar. Millet birbiriyle konuşuyor, cep telefonundan konuşuyor, ayaklarını koltuklara koyuyor sanki salondaki en önemli kişi onlarmış gibi davranıyor. Aslında; değiller, siz öylesiniz ve sinemada nasıl davranılacağını bilirsiniz. Memnuniyetle nasıl olması gerektiğini onlara da göstereceksiniz.

Önünüzdeki koltukta oturan adam bir türlü çenesini kapatmayacak. Daha gelecek filmlerin reklamlarında ulumaya başladı ve o zamandan beri susmadı. Etrafındaki herkese filmi zehir etti. Dangalaklık edipte görevliye gitmeyin, çünkü böyle bir durumda sizin için bu tiplerle dolu başka bir gösterime bedava bilet vermekten başka yapabileceği bir şey gerçekten yoktur.

Hiç kimse bir şey söylemeyecektir, çünkü o cesareti yoktur. Neyse ki mekânda bir pşt var. Bu dangalağa görgü kurallarını öğreteceksiniz.

DAVRANIŞ 1 SÜKÛNET ALTINDIR.

Boş bir su şişesi veya kâğıt bardak ile erkekler tuvaletine gidin (ki o şişeyi on dakika önce çabucak bitirmek için kafaya diktiniz). Şişeyi ağzına kadar ılık çişle doldurun. Koltuğunuza geri dönüp şişeyi ayaklarınızın ucuna koyun. HOPALA! Bak şimdi önünüze ve onun ayakkabısıyla çoraplarına döküldü. Ne utanç verici, değil mi?

ANTRAKT ADINI VE SOYADINI ÖĞRENMEK İÇİN HER TÜRLÜ GİRİŞİMDE BULUNUN.

Mecbur kalırsanız ona sorun. Ona tanıdık geldiğini söyleyin ve bir şirkette hiç çalıştı mı, bir apartmanda oturdu mu diye sorun. Adını öğrenir öğrenmez, lobiye gidin ve sinemayı telefonla arayın, onu anons ettirip sinema görevlisine bunun çok büyük bir tıbbı aciliyet olduğunu söyleyin.

DAVRANIŞ 2 EĞLENCELİ VE ÇİKLETLİ.

Bir sinema salonunda hiç ayakkabınızın altına sakız yapıştı mı? Kurtulmak imkânsızdır, değil mi? Şimdi de gömleğinize, paltonuza ve hatta saçınıza yapıştığını hayal edin. Kurtulmak neredeyse imkânsız olurdu. Bay Sakar! Bir dangalağın paltosuna çikleti yapıştırmak için kaç kere çiğneyip tükürmek gerekir. Hadi bulalım…

SON SAHNE FİLM HAKKINDAKİ YORUMLARA GÖZ ATMAK İÇİN TELEFONUNUZU KULLANIN.

Tam en önemli sahneden önce, öne eğilip sonunda ne olacağını kulağına fısıldayın. Ardından ona bir yığın çikletin ceketinin arkasına yapışmış olduğunu söyleyip sinemadan çıkın. Çıkarken, görevliye şikâyette bulunup başka bir gösterim için bedava bilet alın.

DANGALAKLIK ETMEYİN

Sakın sinemada konuşmayın.

Benzer Yazılar

Leave a Reply