Anavatanı Güney Amerika olan ve besin değeri en yüksek tahıllardan biri. 6000 yıl önce İnkalılar tarafından üretilmiş olan ve görünümü kuskusa benzeyen bu tahıl, tahılların kralı olarak adlandırılmaktadır. ÇN
1 Fırını 200°ye ayarlayıp ısıtın.
2 Ortadan ikiye ayırdığınız patlıcanların üzerine zigzag yarıklar açın ve üzerine yağ sürün. Kesilmiş kısımları aşağıda kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Biberleri de yağlayıp aynı tepsiye koyun. 25 30 dakika, sebzeler pişinceye kadar fırında tutun.
3 Humusu zeytinyağı, taze soğan ve tarhun ile karıştırıp bu karışımı bir kenarda tutun.
4 Patlıcanları fırından çıkarıp ters yüz edin ve üzerlerine humus karışımını dökün. Yeniden fırına koyup 5 10 dakika daha pişirin.
5 Bu arada, paketin üzerindeki tarife göre quinoayı da pişirin.
6 Brokoli sosu için gerekli olan malze melerin tümünü karıştırın ve quinoa ile patlıcanın çevresine dökün.
“Mutluluk İyi bir sağlık ve zayıf bir hafıza demektir.
Benzer Yazılar
- Burçlar ve Yaratıcılık: Sanatsal Enerjinizi Keşfedin
- Tarot Kartları ve İçsel Şifa
- Astroloji ve Sağlık: Hangi Burç Hangi Organı Temsil Ediyor?
- Tarot Falı ve Günlük Pratikler: Kendi Kartınızı Çekme
- Rüyalarınızda Ölen Kişilerin Mesajları