Uskumru; en iyi Omega 3 yağ asidi

Uskumru; en iyi Omega 3 yağ asidi

Uskumru; en iyi Omega 3 yağ asidi kaynaklarından bir tanesidir ve zihninizi uyanık ve keskin tutmanıza yardımcı olur. Aşağıdaki tarifte, balık ile duyularınızı uyaracak baharatların bir araya getirildiğini göreceksiniz.

2 Kişilik

Az miktarda sızma zeytinyağı 1 küçük kuru soğan; temizlenip dilimlenmiş
1 diş sarmısak; temizlenmiş ve ezilmiş.
V2 I çay kaşığı pul biber 1 küçük kırmızı biber; temizlenmiş ve dilimlenmiş
125 gr dolmalık kabak; soyulup dilimlenmiş
200 gr domates konservesi 150 gr kuskus
1 uskumru; yaklaşık 300 350 g; iki adet fileto olacak şekilde temizlenmiş.
1 Fırını önceden 180° ısıtın.
2 Yağı, dökme demir bir sos tavasının içinde iyice ısıtın ve soğanı, sarmısağı, pulbiberi, kabağı ve kimyonu 1 2 dakika boyunca hızla ve sürekli karıştırırak kavurun.
3 Tavanın içine domatesleri de ekleyin ve kaynayıncaya kadar ısıtmayı sürdürün. Sürekli olarak karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
4 Kuskusu, paketinde anlatıldığı şekilde pişirin.
5 Uskumru filetosunu, yapışmaz fırın tepsisine koyup üzerini folyo ile kaplayın ve 10 dakika ya da balık pişinceye kadar bekletin.
6 Balığı kuskusun üzerine yerleştirin ve üzerini de sos ile süsleyin.

logo

Benzer Yazılar

Leave a Reply