Aslan ve kadın imgeleri bu kartta kullanılan en alışılmış imgelerdir; buna rağmen bir erkek figürü de içeren direnç kartlan da bulunmaktadır. Karttaki tanrıça figürünün ölümsüz aşkı öyle kuvvetlidir ki, vahşi ve yırtıcı bir hayvan olan tek boynuzlu bîr atı bile evcilleştirmeye yetmiştir. Kartın numarası ll’dir ve bu numara dişil figürü temsil eder. Ayrıca bilgeliğe özgü efsanevi rakamdır. Başının üstündeki simge sonsuzluğun simgesidir ve ölümsüz aşkı ve tannçanın direncini gösterir.
Tek boynuzlu at, insanoğlunun hayvansı doğasını şehveti, şiddeti ve içgüdüyü aşkın getirdiği ruhsallıkla evcilleştirilmesi gereken nitelikleri sembolize eder. Bu figür eril ve dişil ilkelerin yanı sıra güneş ve ayla bütünleşmiştir. Mitolojilerde bu hayvanın inanılmaz derecede çok vahşi olduğu ve yakalanmasının mümkün olmadığına değinilir. Onun sadece bir bakirenin büyüleyici aşkı tuzağa düşürebilir. Aslan, Zodyak’taki bir direnci simgeleyen bir figürdür. Aslan ve tek boynuzlu at geleneksel düşmanlardır ve aynı zamanda birbirinden ayrılmayacak kadar birbirleriyle bütünleşmişlerdir tüm zıtlıklar gibi. Aşk ve cesaret duygusal birleşmenin katalizörleridirler.
Aşkın Gücü
Rönesans tarotu, tek boynuzlu atı zapdedebilen mitolojik bir kadını seçtik. 11 numaralı bu kart tarot kartlannm ikinci kozunu başlatır. Sabır veya direnç klasik erdemlerden biridir.
11 numaralı direnç kartı, tarot kozlarının 2. Döneminde başlar. Sabır, ölçülülük ve yargıyı simgeler. Bu kart aynca Büyücü Kadın olarak da bilinir ve yırtıcı bir hayvanı kontrol eden dişil figürü saldırganlığı ve dişi güçlerin üzerindeki aşkın zaferini belirtir. Bu, Ortaçağa ait Saray Aşk şiirlerindeki doğuya özgü Tantrik felsefesi ve Mezopotamya mitolojisinde de vardır. Bu eski efsanede Mezopotamya Tann çası İnanna / İştar zalim bir adama aşık olur ama bu zalimlik, aşkla ıslah edilir. Aşkın gücünün simgesi olan tek boynuzlu at da , yüzyıllar boyunca sanatçıların favori simgesi haline gelmiştir.
13. yüzyılda, Richard de Fournival tarafından yazılan Bestiaire d’Amour’da tek boynuzlu at bakirenin sevgilisidir. Aşk, tek boynuzlu atı baştan çıkarmaya çalışan avcı olarak betimlenmiştir.
Ortaçağ’da vahşi hayvan terbiyecisi bakireler, özellikle eski tanrıça atalarına bağlıdırlar Artemis, Diana… daha sonra ayla ilgili bir sembol bakire Mary’e verilir ve tek boynuzlu at artık aşkı, iffeti, saflığı temsil etmeye başlar. İncilin bir bölümünde (Kral James İncilinde, 1611) şöyle geçer: Tek boynuzlu at, sana hizmet etmeye istekli mi, yoksa önündeki yemliği inatla çekiyor mu… Sadece güçlü olduğu için mi ona güveneceksin. Adalet, aşk ve tutku hayvansı doğamıza canlılık verir. Bu canlılığı ise bu karttaki meydan okuyuşlar sunuyor. Bu karttan sonra gelen Asılmış Adam ile tarotun mistik ölümsüzler krallığına yolculuk başlıyor. Bu kart seyahatin bu kısmında Deli’nin tüm niteliklerini gerekli kılıyor böylece kader Deli’ye aşkı ve adaleti getiriyor.
Düzün Anlamı
Bu direnç kartı, kaderi ve aşkı temsil ettiği için zafer ve başarı anlamına gelebilir. Fakat, bunlar akim iyimserliğinden doğar. Sizin olumlu titreşimleriniz, bir zorluğu aşmanızı sağlayacaktır ve gerekli olan yardım ve cesareti getirecektir. Bu kart ayrıca, yaşamınıza girecek olan sağdık ve cömert bir dostu da simgeleyebilir.
Adaletin olumlu gücü sayesinde hayatınızın her alanında zorlukların üstesinden gelebilir, anlaşmazlıklarınızı çözebilirsiniz. Çünkü bu kart uzlaşmayı ve kabullenmeyi salık verir. İnsanlar ve hayvanlar arasında varolan aşk direnç kartı tarafından belirtilmektedir ve böylece uygun koşullarda özgür bir aşk ilişkisini simgelemektedir.
Tersin Anlamı
Kartın tersi genelde, korkuyu, umutsuzluğu ve cesaretsizliği gösterir. Fakat, direnç kartının etkili gücü bu durumda bile size korkuyu yenebileceğinizi gösterir. Gelişme ve mutluluğun hala mümkün olduğunu ama bunları kazanmak için zorluklarla savaşma zorunluluğunu temsil eder.
Benzer Yazılar
- Tarot falı ve Krallar
- Tarot falı Uşaklar
- Tarot falı Sekizliler
- Tarot Falı Beşliler
- TAROT FALI ARKANA MİNÖR NUMARALI KARTLAR