Transcendental Meditation Deneyleri

Ulusumuzu rahatsız eden şimdiki sosyal sorunların içinde suç, en kötü, ürkütücü ve diğerlerini etkileyici olanıdır. Suçu önlemek için yöresel ve devlet organları ne kadar para harcarlarsa harcasınlar suç oranı yükselmesini sürdürmektedir.

Suçu ele almak için köklerini tanımlamalıyız. Sosyologlar ve psikologlar suçluluk davranışına katkısı olduğu görülen zihinsel, toplumsal ve çevresel etkenler hakkında, bol bilgi toplamaktadır. Yoksulluk, aile yaşamının zayıflığı ve uyuşturucu madde alışkanlığı suçun nedenleri olarak en sık sayılan üç şeydir.

Bununla birlikte, bu analizlere karşın suçu azaltıcı etkili bir yöntemin görünürde izi yoktur. Geçerli yöntemlerin yaygın kullanılışındaki başarısızlık ya suçluluğu düzeltici programların seslendikleri kişilerin sorunlarım çözemediklerini ya da suç sorunu analizlerinin suçun gerçek nedenlerini açıklıyamadığım göstermektedir.

Maharishi, suçluluk davranışının basit fakat kesin bir analizini yapmaktadır. Onca yalnız suçun nedeni bilinmemekle kalmamış fakat suçluluğu düzeltici programla düzeltmeyi umdukları sorunlara etkenlikle yönelememişlerdir.

Toplumsal ve ruhsal etkenlerin suçluluk tutumuna katkısına bakılmaksızın topluma karşı davranış bir tek nedenle açıklanabilir bireyin zayıflığı.

“Suç açıkça bir tutkuyu doyumlamak için kestirme bir yoldur. Öyle bir kestirme yol ki olağan ve yasal yollan aşar… Suç, kusurlu ve farklı antisosyal davranışlar örgüsü… zayıf bir zihnin derin doyumsuzluğundan doğar.”

Her ne kadar sayısız çevresel etkenler, bireyi zayıflatabilirse de, suçun nedeni bireyin kişisel gereksinmelerini kabul edilebilir davranışlarla yerine getirmedeki yeteneksizliğinden doğar.

Suça karşı doğrudan doğruya saldırıya geçebilmek için, bireyin doğal ve yasal isteklerini yasal yollarla yerine getirme yeteneğini güçlendirecek bir yöntem bulmalıyız.

Transcendental Meditation ve CEZAEVİ REFORMU

Benzer Yazılar

Leave a Reply