Tarot Falı Tılsımlar Onlusu

Tılsımlar OnlusuBu kartın, her iki destedeki figürleri, çok belirgin bir şekilde farklı, fakat her ikisi de çok semboliktir. Genelde bu kart, birbirini etkileyen jenerasyonları, hem tamamlar, hem de devam eden aktiviteyi (fiziksel) temsil eder. Bu aktivite, maddi ihtiyaçları bütünler. Wood; para, aile ve ev ile ilgili zenginlik kastettiği bu karta, “Refah” adını verir . O yüzden Wood’un kartındaki yaşlı asilzadenin, zengin görünümlü süslü kıyafeti ve kırmızı pelerini, uyanık beyinsel gücü, temsil ediyor O, ailevi bilgi ve nasihat kaynağıdır. Etrafındaki erkek ve kız çocuklardan, (torun ?) erkek çocuk, O’na çiçek buketi veriyor. Bu, kendi doğal gençliğini, bahçelerin veya etrafındaki arsanın cömertliğini, temsil eder. Aynca O’nun hediyesi, cömert tabiatının, gelişmesini simgeler. Geçitteki Tılsım’lar, sanki bir kaideden çıkmış gibi veya kaidenin üstüne dengeli bir şekilde yerleştirilmiş gibidir.

Tarot, başka karta göre mücadele için açıldığında, bu ailenin maddi değerlere çok önem verdiğini, öne sürüyor. Fakat tüm sahne, bu ailenin yaptığı işin ve geçirdikleri tecrübelerin, (Tılsımlar’in her kartında bulunan) onlara sağlam temel (emin ?) vereceğini gösteriyor. Ark şeklindeki geçit, niyetlerinin ve işlerinin, onları koruyacağını temsil ediyor. İşlerin ve çocukların, ark şeklindeki geçitin dışında olmaları, olgunluğa erişmeleri için, halen yaşamakta oldukları tecrübeleri, yaşamaları gerektiğini simgeler. Fakat onların, bir rehberi var (Büyükbaba). Belki onlar, genç ve tecrübesiz, dişi ile eril yönlerimizi ve ilerde yapacağımız şeyleri, (Tılsımlar uşak ve şövalyede ki gibi) temsil ediyor.

Duvardaki üst solda (güneş) ve sağda (yıldızlar) bulunan süsler, bu ailenin özellikle çocuklarının, yaşamaları gereken hayat dönemlerini, ayrıca bu ailenin çeşitli karakterlerini, içgüdü (yıldızla) ve bilinçlerinin (güneş) tüm yönlerini sembolize eder. Ark şeklindeki geçidin arkasındaki köy manzarasında, bir erkek ve bir kadın, (Çocukların anne ve babalan) birbirleriyle konuşuyor gibiler.

Arka plandaki evlerle bu sahne, açıkça sevgiyle birbirini etkileyen aileyi gösteriyor. Bu, bizim iç ailemiz ve hepimiz, bahsettiğimiz tüm bu yönleri, taşıyoruz.

Rider Waite’nin kart sembolizmi değişiktir. Waite’in figüründe, bir erkek ve bir kadın, kendilerini muazzam ev ve yere götüren ark şeklindeki bir geçidin altında duruyorlar. Yanlarında bir çocuk ve onlara bakan, 2 gri köpekli, sakallı, hürmete değer, yaşlı bir adam, (Ata) bulunuyor. Köpeklerden sadece birisi, altın sakallı (Değerli hikmet) ihtiyara, dikkat ediyor.

İhtiyar, ark şeklindeki geçidin yanında oturuyor. Montu, üzümle, (Gelişme ve çabalara sadık kalmak) doğanın üstün güçleriyle ve doğayı etkileme yeteneğini simgeleyen sihirli sembollerle süslenmiştir.

Yeterince kolay; karta yeniden bakın. Tüm sahnenin üstünde bulunan 10 Tılsım, kabalist ağacı şeklini oluşturuyor. Belli ki bu kart, hem maddi zenginlik, hem de manevi refahı anlatıyor. Bu kart, “İç refahın” kartıdır.

Taşlı geçit, adaletin terazisini gösteriyor ve bununla adaletin, bu ailedeki önemli idollerden biri olduğunu, simgeliyor. Dama tahtasıyla çevrelenen goblen, karanlığın ve ışığın güçleriyle, seçme kudretini simgeliyor. Bu aile, Değnek Üçlüsü’ndeki genç adamın ailesi mi?

Tılsımlar Onlusu’nu Durum için çekmek, aşağıdakileri ortaya koyabilir:
Danışabileceğimiz ve yardım isteyebileceğimiz rehberler vardır;
Durumumuz, bizi iç arama yolculuğuna zorlayacaktır;
Bazı gelenekleri, dikkate alıyoruz. Belki ailemiz veya işimizi ortaya koyan gelenekler, problemimizi çözmek içindir.
Çabamızın sonucu, yeni kuşakların kullanabileceği, bilim ve aydınlatma için olmalıdır;
Değişik yaşlarda ve ilgilerde olan insanlarla, daha planlanmış sosyal ve kişisel hayat tarzı, yakalamalıyız;
Eşlerimizle veya ailenin fertlerinden biriyle olan bağımızı, tazelemeliyiz. Birbirine sıkı bağlı bir ailede bile, kuşaksal yenilenme ve yakınlıkların tazelenmesi gerek. (Geçit ve onun her iki tarafında yapılan şeyler)

Benzer Yazılar

Leave a Reply