Tarot Falı Asa IV

Asa IV

İşte bu daha iyi.Tatminkarlığı, mükemmeliği ve başarıyı temsil eden bir tarot kartı. Başardığımız işin ve harcadığımız enerjinin sonunda, bize eğlence vaat ediyor. Kim bu kartı çekmek istemez?

RiderWaite’in tarot  falı kartındaki insanlar, eğlence için hazırlanıyor. İki kişi başlarında, süslü çelenkle ve buketle ellerini, gökyüzüne uzatarak ve çiçeklerle bağlanmış, doğru düşünceyi temsil eden, san kuvvetli bir temele dikilmiş olan Asamıza bakıyorlar. Topluluğun diğer insanları, geri planda dans ediyorlar, ve doğru değerler üzerine kurulmuş olan hayatlarının, keyfini çıkarıyorlar. Sarı gökyüzü, keyifli hayatlarını yansıtıyor. Geri plandaki köy ve insanlar, fiziksel varlığı yansıtıyor. Kartın ana teması, hayatı ve onun meyve veren başarılannı, yaşamaktır.

Bu, her zaman olan bir eğlence mi ? Öyle ise kart, eğlencenin olduğu dönemden bahsediyor olabilir. Belki o iki kişi, uzaklardan evlerine hediyelerle ve hikayelerle, dönmüşlerdir. Ve şimdi başarılannı değerlendirme zamanıdır.

Funk ve Wagnall “Mitoloji, Folklor ve Efsane Sözlüğü” ne göre folk dansını, toplumun hayatta olan devresel olaylannı, aksetme tarzı olarak tanımlıyor. Robin Wood’un kartındaki, adamla kadının da, çiçeklerle süslü çardağın (Hayatının korunmuş bir devresi) altında dans etmeleri de, aynı anlama geliyor. Çardaktaki küçük göz deliği, şu ana kadar dikkatle başarılmış olan, görevleri temsil ediyor. Verimli toprak ve ekinin ortasına kurulmuş olan yüksek kürsü, mevsimin sonbahar olduğunu gösteriyor. Arkadaki pürüzsüz verimli toprak, gelefcekte daha çok olumlu olayların olacağı anlamına gelir.

Kadının dalgalı yeşil elbisesi, bize bu kartın, hem dengeyi hem gelişmeyi temsil ettiğini gösteriyor. Gerçekten, enerji ile dolu, yaşamı kutlayan ve ümit vaat eden bu figürde, dansözlerin başındaki çelenk1 ler, üçüncü göz şakrasını temsil ediyor.

Asaların Dörtlüsü, elimizde olanlara mutlu Olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Hayatın görünmeyen güçlerinin, gerçekçi ve ödüllendirici verici bir sonuç vereceğini gösteriyor. İçgüdü ve içimizdeki düşüncelerin, genelde güvenilmez olduğunu ve ciddiye alınmaması gerektiğini söylüyor ama belki neticede, çok mutluluk getirecek olağandışı bir tecrübeye dönüşebileceğini, hatırlatıyor.

Dört, inşa edenin numarısıdır. Dört kare, genelde tahta, tuğla ve , taşla inşa edeni tanımlıyor ama bu dört, ayrıca hem görünmeyen çabaları, hem de fiziki çabalan anlatıyor. Bizi, içimizdeki prensipleri, günlük hayatımızda uygulamaya çağınyor, yani iç ve dış dünyamızı, büyük bir sevgi ve başan ile birleştiriyor. Bu bizim, kutsal eller olarak, insani görevimizdir.

Asaların Dörtlüsü’nü Durum için çekmek, aşağıdakileri ortaya koyabilir:

Bulunduğumuz durumu ele alacak, bir bakış açısı geliştirmek ve eforlanmızı, çözüme doğru çevirmeliyiz;

Durumumuz, her ne kadar, iyi bir sonuç alacağımızı göstersede, büyük bir olasılıkla parasal olmayacaktır. Ama ilişkimizin veya sorunumuzun, hangi safhasında olduğumuzu belirtiyor;

Sorunumuz, ruhani yerine daha çok fiziksel gelişmeye bağlı;

Asaların Dörtlüsü’nü Mücadele için çekmekse:

Kutlama zamanı veya günlük işlerinize biraz ara vererek, hayatınızda daha fazla kutlama yapmalısınız;

Yanda bıraktığınız iş, ilişki veya bir davayı tamamlamak için plan yapmaya hazırlanın;

Yeni bitirmiş olduğunuz projeleri, davaları veya ilişkileri, önünüzde olan uzun yolda ilerlemek için, değerlendirmelisiniz;

Benzer Yazılar

Leave a Reply