Kuşkusuz az olan şey hiçten iyidir!

Ama ilk adımı attıktan sonra (en pahalı olanın bu olduğu söylenir), eğer daha öteye gitmezseniz, inanın ki, çok yazık olur. Acının nedenlerindeki azalmayı ve mutluluk etkenlerindeki canlanmayı izlemek gerekir. Rahatlama ile bu ilk temas; motivasyonumuzu harekete geçirecek, yeniden güven kazanmamızı sağlayacaktır.

(Bu ilk yaklaşım sırasında elde ettiklerimiz kalıcı ve derinden etkili olabilmektedir.) Oynama sırası biz dedir şimdi: Oyunun kurallarını biliyoruz, zorluğun üstesinden gelinebileceği olgusunu denedik. Müthiş bir şey değil mi?
Soylu ve yüce bir hedef edinmek gerekir… Ama ulaşılacak hiçbir amaç yoktur.

Öyleyse, içimizde erişememe korkusu olmayacak ve yolumuzu tam bir özgürlük ve huzur içinde izleyeceğiz. Bu durumda, uzun vadede amaç; her ne pahasına olursa olsun erişilmek istenen bir nokta değil de bir niyeti biçimlendirme, yolumuza bir eksen sağlama işlevini görmektedir. Yol uzundur! Olabildiğince erken yola koyulmak için artı bir nedendir bu.

Konferanslarım, kurslarım ya da tarot falı seminerlerim sırasmda bu konuda sık sık bir soruyla karşılaşıyorum: “Mükemmel bir huzur ve üstün bir mutluluk elde etmek için ne kadar zaman gerekir?” Bu soruya yanıt olarak size küçük bir problem soruyorum: Bir salyangoz iki metre yüksekliğindeki bir duvarın dibindedir ve her gün geriye kalan yolunun yansını katetmektedir. Duvann doruğuna ne zaman varacaktır?

Evet, yol uzun, çok uzundur. Ama olsun, önemli olan ilerlemektir! Bisiklete binmeyi öğrendiğimiz günleri anımsayalım. ilk aracımız dengesi sapasağlam bir üç tekerlekliydi, soma bir büyük bisikletimiz oldu… Arkasında iki küçük ek tekerleği vardı bunun. Günün birinde, küçük tekerlekler çıkanldı ve dengeyi yitirip düşmekten sakınmamız için pedal çevirmemiz ısrarla tembih edildi! O gün anladık ki, dengeyi sağlayan olgu harekettir. Bu olgu gerçek yaşamımızda her zaman geçerlidir; ilerlemeyi sürdürelim, yaşamın talebi budur. Yolun uzunluğu önem taşımaz, yola çıkış
Yanıt: Hiçbir zaman. Her gün yolun sadece yansını katettiğine göre, geriye daha (ve hep) katetmesi gereken yolun yarısı kalacaktır!

anı da önemli değildir; herkes için önemli olan dengeyi koruyarak ilerlemektir.
Bununla birlikte, boşlukta pedal çevirmek de söz konusu değildir! Tekerleğin her dönüşünde, yolumuzun üzerinde ilerlediğimizden ve o yolun bizim için iyi bir yol olduğundan emin olmalıyız.

Bunun için belirli bir dikkat göstermeli ve iyi yönde yol aldığımıza tanıklık eden işaretleri gözlemeli yiz. Böyle davranmak son derece önemlidir. Bu tutum şurada burada yapılan pek çok öneri karşısmda cüzi irademizi her zaman korumamızı sağlar. Ustalar tarafından yüreklendirilmek son derece ilgi çekicidir ama elde edilen ilk sonuçların insana sağladığı yüreklendirmenin yerini hiçbir şey tutamaz. Bu olgu, izleme coşkusunu harekete geçirir ve buna hepimizin gereksinmesi vardır.

Kuşkusuz az olan şey hiçten iyidir!

Benzer Yazılar

Leave a Reply