Kelt Haçı

Kelt Haçı

Kek Haçı en fazla bilinen kart açma sistemi ve olasılıkla da en eskilerinden biridir. Her türlü soru biçimi için uygun olan mükemmel bir sistemdir. Olayların gidişatını gösterir, arka planı aydınlatmaya yarar, sağgörü yerine geçer, nedenleri araştırır. Sorunuz için en uygun sistemin hangisi olduğundan emin değilseniz, o zaman Kelt Ha çı’nı kullanın. Ancak gene de yorumlamak için kartlarla biraz daha tanışık olmanız gerekir, çünkü bu kitabın ana bölümünde yer alan yorum başlıkları tam anlamıyla bu açılımın on pozisyonuna karşılık gelmemektedir ve bu da kavrayamamanıza neden olabilir.

 

 
Sorunuzu açıkça belirledikten sonra, yüzüstü olarak yayılmış olan desteden toplam on kart çekin ve çektiğiniz sıraya göre aşağıdaki düzende yerleştirin:

 

 

Bunun için şu kelimeler söylenebilir:
1 = Konu bu.
2 = Bununla kesişiyor.
3 = Bununla onurlanıyor.
4 = Buna dayanıyor. (Temeli bu.)
5 = Daha önce buydu.
6 = Bundan sonra bu gelecek.
7 = Bu soranın kendisi.
8 = Burası meydana geldiği yer.
9 = Bunlar korkular ve endişeler. 10= Burası götüreceği yer.
Veya daha az sihirli kelimelerle:
1 » Ne ile ilgili olduğu.
2 = Üstüne ne eklendiği.
3 = Farkına varılan.
4 = Hissedilen.
5 = Buraya getiren.
6 ü Nasıl devam edeceği.
7 = Soranın konuyu nasıl gördüğü.
8 = Başkalarının konuyu nasıl gördüğü veya
nerede meydana geldiği.
9 = Soranın ne beklediği veya neden korktuğu.
10 = Nereye götüreceği.
Her birinin anlamı şöyledir:
1 = Çıkış noktası.
2 = Konunun üstüne ek olarak gelen dürtü. Bu
bir yardım da olabilir, bir engel de.
3 = Bilinç düzeyi. Soran için konuyla ilgili
açık olan, farkında olduğu ve gördüğü ve bilinçli olarak amaçladığı.
4 = Bilinçaltı bölgesi. Bu kart temeli ifade
eder ve çoğunlukla hafife alınır. Ana bir işlevi vardır ve 3. pozisyondaki karttan çok daha önemlidir. Burada tutarlı kartlar varsa, bu zor engelleri aşabilmek için yeterli güvenin, kararlılığın ve gücün var olduğunu gösterir. Kritik kartlar (ör. As, Altılı, Kral ve Kraliçe hariç tüm Kılıçlar gibi) ise aksine, kararsız ve zayıf bir temeli gösterir ve bu, diğer tüm kartlar sevindirici bir yorumda bütünleşse bile anlamlarının değerini düşürür.
5 = Zaman olarak geri götüren kart. Yakın geçmişi ve dolayısıyla bugünkü durumun nedenlerini gösterir.
6 = İleriye bakan ilk kart. Yakın gelecekle ilgi li bir perspektif verir.
7 = Bu kart soruyu soranı, konuya (1. ve 2.pozisyonlardaki kartlar) karşı tavrını ve/veya bununla ilgili ne hissettiğini gösterir.
Eğer kartları orada bulunmayan bir kişi için sorgu kıy orsanız, bu pozisyonun orada olan ve soruyu soran kişinin tavrını mı, yoksa soruya konu olan kişiyi mi yansıttığına önceden açıklık kazandırmış olmalısınız. Kuşkulu durumda, soruyu soranın tavrını gösterir.
8 = Ortam. Burada hem olayın meydana geldiği yer, hem de olaya etkisi olan diğer insanların tanımlanması kastedilebilir.
9 i Umutlar ve korkular. Bu kartın anlamı, somut bir biçimde ne olacağını söyleyen bir kehanette bulunma özelliği olmadığı için çoğunlukla hafife alınır. Oysa, kartları tanımadığınız birisi için yorumladığınız ya da soru size söylenmediği zaman size faydalı bilgiler verir. Beklentiler ve kaygılar burada geri yansıtılırlar.
10 | İleriye bakan ikinci kart. Uzun vadeli gelecekle ilgili bir tablo verir ve olasılıkla sorununun temasının götüreceği doruğu gösterir.
Dolayısıyla ne olacağını önceden bilen/kehanette bulunan kartlar yalnızca 6. ve 10. pozisyonlardadırlar . Diğer bütün kartlar sorunun ortamına ve arka planına ilişkin katkısı olan aydınlatıcı ipuçları verirler.

 

 
Yorumlama Yöntemi
|| pozisyon (geçmiş, tarih) ile başlayın ve sonra 9 pozisyonu (umutlar ve korkular) yorumlayın. Böylelikle daha iyi bir fikir edinmiş olursunuz, çünkü şimdi sorulan soruyla ilgili olayların arka planını (5. pozisyon) ve soruyu soranın ne umduğunu veya neden korktuğunu (9. pozisyon) bilirsiniz. Daha sonra ana dürtüler olarak 1. ve 2. kartları yorumlayın ve bu arada bilinçli olarak neyin görüldüğüne (3. pozisyon) ve bunun bilinçaltına nasıl yerleştiğine (4. pozisyon) bakın. Geleceği gösteren 6. ve 10. kartlar ile bitirmeden önce soruyu soran kişinin konuya ilişkin tutumunu (7. pozisyon), dış etkenleri veya ortamı (8.pozisyon) kontrol edin.
Bu oyunun adı, yalnızca l.’den 6. ya kadar olan kartların açıldığı, 4 dış kartın (3. den 6/ya kadar) ortadaki haça dik olarak yerleştirildiği eski bir kart açma şekline dayanmaktadır. Böylelikle aşağıdaki kelt haçını meydana getirirler:
Bundan önce anlatılan Kelt Haçı’na alternatif olarak “Azize” motifine dayanan aşağıdaki açma sistemini geliştirdim. Bu açılımın cazibesi sonuna kadar kapalı tutulan, olasılıkla ilave bir sırrı açığa çıkartan son karttadır.

kelt haçı, haç nedir, kelt, fal bak, tarot falı, iskambil, fal çeşitleri

Benzer Yazılar

Leave a Reply