Çocuklarınızı İşe Götürün

Çocuklarınızı İşe Götürün

Ben çocuklarımı iş yerime götürme konusunda bir numarayım. Son yıllarda uygulamaya konan en güzel düşüncelerden biri, ‘Kızınızı İşe Götürün’ sloganı altında böyle bir gün ilan edilmesi olmuştur. Bence bu düşüncenin tek bir aksayan yanı var. Bu günün adı ‘Çocuğunuzu İşe Götürün’ olmalı.

Niye? Çünkü annelerin oğullarını iş yerlerine götürmesi, çocukta kadınlara karşı ömür boyu silinmeyecek bir saygı oluşmasını sağlayabilir. Manhattan’da yargıç olarak görev yaparken şöyle demiştim: “Bence sırf kız çocuklarını işe getirmek çok yanlış. Bütün çocuklarımızı işe getirelim ki iş ahlakının nasıl bir şey olduğunu, insanın yaptığı işe tutkuyla sarılmasının ne anlama geldiğini görsünler.”

Çocuğunuzu işe götürdüğünüzde, sizin yaptığınız işin ona tarot falı gibi ilgi çekici gelip gelmediğini görme şansı da bulursunuz, çünkü eğer işinizi gerçekten seviyorsanız, muhtemelen sizdeki coşku çocuğunuza da geçecek, o da bu konudaki becerisini geliştirmekten zevk alacaktır. Ne kadar çok doktorun, avukatın ve oyuncunun çocuğu ana babasının mesleğini seçti. İşimizi ne kadar çok sevdiğimizi görüyorlardı ve bu işle ilgili ortamlarda buluna buluna doğuştan getirdikleri yetenekleri gelişti.

Üstelik iş yeri, çocukların televizyonda ya da bilgisayar ekranında gördükleri tarot falı gibi dünyadan farklı olan gerçek dünyayla tanışmalarını sağlar. Yeryüzündeki en iyi eğitim yöntemlerinden biridir bu da.

Ana Baba Elinde Oyuncak Olan Çocuklar
Hiçbir şey, boşanma sürecinde çocuklarını birbirlerine karşı kullanan ana babalar kadar üzüntü yaratmıyor bende. Bana kalırsa velayet ve çocuk yardımıyla ilgili bu davaların bir kısmı, çocukların suiistimal edilmesinden başka bir şey değil. Aile mahkemesindeyken, tiksindirici taktiklere başvuran yığınla kadın ve erkek görmüşümdür; bahaneleri de hazırdır: ‘Çocukların iyiliği için.’ Palavra.

Siz söyleyin. Bir çocuktan casusluk etmesini ve yalan söylemesini istemek, onun iyiliği için olabilir mi? Mahkemede, kocasının kendi çocuğuna yönelik cinsel taciz suçu işlediği şeklinde yalanlar söyleyen bir kadının çocuğu kendini güven içinde hissedebilir mi? Yetişkinler arası savaşta takas nesnesi olarak kullanılan bir çocuk, kendine değer vermeyi öğrenebilir mi? Annesiyle babası birbirlerini uygunsuz davranmakla suçlayan bir çocuğun kendine olan güveni pekişir mi?

logo

Benzer Yazılar

Leave a Reply