Beslenme ve Gebelik

İyi yemek iyi sağlık açısından önemli bir araçtır ve özellikle vücut depolarını kullanarak ilerleyen gebeliğe hazırlanırken daha da önemlidir. İlk adım; tam emilim, özümseme ve sindirimi engelleyen şeylerle birlikte toksinleri yok ederek sistemi temizlemektir. Vücudun işlev bozukluğunda çok önemli bir rol oynayan toksinlerle birlikte sistemi olabildiğince temizlemek doğurganlığı arttırmada ilk adım olarak çok önemlidir.

Normal rutininize oruç günleri koyarak başlayın, her hafta ya da her ay bir gün sindirim sisteminize tam bir mola verdirmek isteyebilirsiniz. Yiyecekleri sürekli olarak öğütme, sindirme ve özümseme sırasında oldukça çok enerji kullanırız. Sindirim işini basitleştirip vücut için daha kolay hale getirerek, tüm enerjiyi vücuttaki başka işlerde kullanılmak üzere serbestleştirebiliriz. Yapılacak ilk iş, sistemi toksinlerden arındırmaktır.

Toksinlerden arınmanın en basit tekniği, tek bir meyve ya da sebze seçmek ve gün boyunca bol su içerek yalnızca onu yemektir. Elma, armut, üzüm, havuç ve kereviz çok iyi seçimlerdir ve her birinden canınızın istediği kadar yiyebilirsiniz. Eğer tercih ederseniz, taze sıkılmış meyve suyu da kullanabilirsiniz; bunu yaparken, suyu yutmadan önce biraz ‘çiğnediğinizden’ emin olun. Meyve suyu oruçları, önemli miktarda vitamin ve mineral sağlamanın çok iyi bir yoludur.

Bu sisteme bir kez alışınca oruç günlerinizi sağlık sorunlarınıza çözüm olarak kullanabilir, böylece soğuk aldığınızda, sırtınız ağrıdığında ya da yumurtlama sancıları çektiğinizde, bir gün boyunca oruç tutarak vücudunuzu temizleme durumuna getirebilirsiniz.

Tüm diyetiniz değişik yiyeceklere odaklanarak daha temizleyici bir hale gelebilir. Sarmısak doğal bir antibiyotiktir ve günlük olarak kullanılabilir. Gerek mung fasulyesi, gerekse pirinç çok kolay sindirilir. Bunlar rahatlıkla diyetinizin önemli bir parçası olabilirler. Çiğ ya da çok hafif buğulanmış yiyecekler gerekli besinleri sağladıkları gibi önemli lif kaynakları olabilirler. Kimyasal katkılardan, MSG ve diğer koku verici maddelerden, renklendiricilerden, karışımlardan ve bunları içeren yiyeceklerden kaçının. Yiyeceğinizin niteliği konusunda vicdanınızın sesini dinleyin ve doğal yollarla yetiştirilen yiyeceklerin kimyasal işleme tabi tutulmuş olanlara göre yararlarını göz önünde bulundurun.

İnek sütü ürünleri dahil olarak, tükettiğiniz et ve hayvan ürünleri miktarını kısıtlayın. (Son zamanlarda yapılan bir hükümet araştırmasına göre, test edilen inek sütlerinin % 50’sinde kimyasal böcek ilaçları bulunmuştur. Özel bir böcek ilacının yüksek düzeyde olması diğer memelilerde kısırlığa yol açar.)

Tercihen yumurtlama döneminde, her ay üç gün süren bir çiğ sebze diyeti uygulayın. Yalnızca çiğ besinler alın ve bol su için. (Kış aylarında, sıcak tutması için pişmiş pirinç, paprika bir tür acısı az k’rmızı biber, tarçın, karanfil ya da acı kırmızı biber ekleyin ve sıcak suyla bitkisel çaylar için.)

Daha yüksek düzeyde saptanan toksinler için pratisyeninize danışınca da Toksinlerden Arınma Diyeti Kitabı’ndan okuyacağınız ayrıntılı bilgiyi uygulayın.

Diyetinizde iyi düzeyde vitamin ve mineral alın ve her gün çinko, B12 vitamini, 1 gr. C vitamini desteği sağlayın. Doğurganlık için magnezyum çok önemlidir, bu nedenle mültivitamin ve mineral desteği ile selenyum ve E vitaminini bir arada almanız gerekir.

logo

Benzer Yazılar

Leave a Reply