Başak burcu ve diyet

Başak burcu ve diyet

indirSindirim sistemi hassas olduğundan kolay sindirilen gıdalarla beslenmesi önerilen Başak burcu, Toprak elementindendir. Rafine şeker ve rafine edilmiş tahılları yemeleri önerilmez. Sindirimi rahatlatan, minerallerden zengin tam tahıllı beslenme onlar için idealdir. Yeşil sebzeler, salata malzemeleri, yulaf ürünleri, peynir, yumurta, yoğurt, esmer pirinç, mısır ve mısırdan yapılan gıdalar, limon, greyfurt gibi ekşi meyveler sofralarından eksik olmamalıdır. Çikolata, ağır tatlılar, hazmı zor olan lahana, pırasa gibi şişkinliğe neden olan besinleri sınırlı tüketmelidirler. Başaklar alkol ve kafein konusunda da dikkatli olmalıdırlar, ne de olsa bu maddelerle ilgili olan Neptün, Başak’ta güçlü değildir.

Başak’lar düzeni severler, düzenli ve dengeli beslenmeye, düzenli egzersize ihtiyaçları vardır. Kendilerine bunun için zaman ayırmaları gerekir. Zayıflama diyetinde ya da diğer nedenli diyetlerde yağı tamamen kesmeleri önerilmez. Başak’m klasik yöneticisi Merkür sinirlerle de ilişkilidir ve sinir iletimi için yağ asitleri hayatidir. Protein temelli, hızlı kilo verdiren diyetler hiçbir şekilde önerilmez. En ideali yeterli protein, normal yağlı süt ve süt ürünleri içeren, sebze ve meyveden zengin, kalori kısıtlamalı diyettir.

Başak burcu kann bölgesinde Vata enerjisi taşır. Ayurveda’da Vatanın esas yeri Başak’la ilişkili olan kalın bağırsaklardır. Yöneticisi Merkür ile ilgili sert etkilerde de Vata ile ilgili şişkinlik hissi, deri rahatsızlıkları, alerjiler, huzursuzluk, uykusuzluk belirtileri görülebilir. Vata dengeleyici olan sıcak, sulu, doyurucu, normal yağlı süt, unlu çorba gibi yiyecek ve içecekler, tam buğday unundan yapılmış ekmekler, tatlı (patates ve pirinç de tatlı tat içeren gıdalar arasındadır), ekşi ve tuzlu tatları olan gıdalar, yeterli meyve ve sebzelerle beslenme bu dönemlerde dengelerini korumalarını sağlar. Sabahları ve aralarda sıcak su yudumlamaları hazım sorunlarını çözmelerinde ayrıca yardımcı olacaktır.

Benzer Yazılar

Leave a Reply