Astronomiyle ilgili devreler

Astronomiyle ilgili devreler

logoBu yöntemlerin sunuluşunu bitirmek için, gezegenlerin astronomiyle ilgili devrelerinin kullanımından sö zetmek gerekir. Birçok astrolog, bir durumu, bir yaşam biçimini, bir genel tavrı algılamaya olanak sağlayan ve yaşam boyunca süren bazı düzenli dönemler belirlemeye çalışmıştır.

Oldukça yaygın olan biri, yedi yıllık devrelere (Uranüs’ün tam devrinin on ikide biri) dayanır. Buna göre yaşam yedi yıllık devrelere ayrılmıştır: dağumdan 7 yaşa kadar = ilk burç olan Koç’la ilişkili olarak temel içgüdüsel tepkiler, sonra 7’den 14 yaşma kadar (Boğa) = cinsel ve duygusal yapıyı etkileyen krizler, 14’ten 21 yaşa kadar vb..

Buna karşılık, yaşam devreleri alanmda yeni bir “yaş kuramı”, Güneş’e en yakın olanından en uzak olanına kadar her gezegenin yörünge süresini gözönüne alır. Bu şemaya göre çocuk, genç, yetişkin sözkonusu devrelerle sırasıyla “bütünleşecektir”. [23,24]:

1. ay: Ay;
2. ve 3. ay: Merkür;
4. ve 8. ay: Venüs;
9. aydan 1. yıla: Güneş;
1. yıldan 2. yıla: Mars;
2. yıldan 12. yıla: Jüpiter;
12. yıldan 30. yıla: Satürn;
30. yıldan 84. yıla: Uranüs.

Bu dönemler, her gezegene atfedilen astrolojik yapıyla oldukça uyum içindedirler. Doğumdaki kavuşumların geri dönüş devrelerinin incelenmesi de zaman zaman yaşamın önemli aşamalarının öngörülmesi için kullanılmıştır. Aşağıdaki formülle bunları hesaplamak kolaydır:

YxH/YH
formülde, Y = en yavaş gezeğinin dolanım süresi ve H = en hızlının dolanım süresidir.
Böylece Satürn’ün (30 yaş) Jüpiter ile (12 yaş) yaptığı kavuşumlar her 20 yılda bir tekrarlanır ve bunlar, incelenen doğum haritasında, içinde oluştukları zodyak noktasına göre öngörüye yarayacak bir anlama sahip olurlar.

Benzer Yazılar

Leave a Reply